Akşener ANKAPARK’ı inceledi: Vatandaşın ütüldüğünü gördük

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanan ve enkaza dönüşen ANKAPARK'ta incelemelerde bulundu. Akşener,

2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle görevinden istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek zamanında 801 milyon dolara mal olan ANKAPARK, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. 3 yıl aranın ardından ANKAPARK, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Milyonlarca metrekarelik alanı ücretsiz servislerle gezen vatandaşlar, 'paralarımızla rezil etmişler' diyerek, tepkilerini dile getirdi. Bugün de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, atıl kalan ANKAPARK'ı gezerek incelemelerde bulundu. Yavaş ve Akşener, gezi sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Akşener şunları söyledi:

"Halkın vergisinin inanılmayacak derecede gömüldüğünü gördüm. Göz göre göre nasıl 14 milyar TL gömülür de sonuç alınamaz?

Bilim yol, akıl yok. Sizin cebinizden alınıp, başka cebe koyma var. İsraf var, ortaya çıkacak bir yolsuzluk var. Türkiye’de yapılmış pek çok yolsuzluğun somut bir hali bu. Vergi veren vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük."

"RUH SAĞLIĞINDAN ENDİŞE EDİYORUM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile açıklamalarda bulunan Akşener, "Ankapark, "Türkiye'de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut hepimizin gördüğü halidir." dedi.

Gökçek'in açıklamalarının sorulduğu ABB Başkanı Mansur Yavaş ise "Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından gerçekten endişe ediyorum. Attığı tweetlere ve sözlerine bakarsanız... Tedavi olursa ancak o zaman muhatap olurum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler