Akşener: İçeriden bilgi alıp para vurmak suçtur

Akşener: İçeriden bilgi alıp para vurmak suçtur

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşinin Merkez Bankası’nın faiz kararını bir gün önceden bilmesinin sorulması üzerine Akşener, "Insider Trading, içeriden bilgi alıp para vurmak... Aslında yapılan iş bir suç." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomi kurmayları ile birlikte Kilis'te basın açıklaması yaparak Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve asgari ücret zammını değerlendirdi.

Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis'teki ziyaretleri sonrası izlenimlerini aktaran Akşener, “Uzun bir zamandır emekli maaşlarının tümünün asgari ücrete denk olması gerektiğini söylüyoruz. Biz asgari ücretle ilgili olarak 4 bin lira artı 550 lira da kaynak desteği önermiştik. Bugün açıklanan 4 bin 253 lira. Demek ki muhalefete kulak vermek herkesin işin yaramış” dedi.

“İÇERDEN BİLGİ ALIP PARA VURMAK SUÇTUR”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşinin Merkez Bankası'nın faiz kararını bir gün önceden bilmesinin sorulması üzerine Akşener, şunları söyledi;

“Insider Trading, içeriden bilgi alıp para vurmak... Aslında yapılan iş bir suç. Dün o açıklama yapıldığında dolar 15'in altındaydı. Şu an 15,60. Dün o açıklamadan evvel dolar alıp bugün satan ne kadar kazandı? Bunun adı içeriden bilgidir, kanunsuzdur, suçtur... Bu konuda ben harekete geçerler mi bilmem ama savcıların bunu duymasını beklerim. Onlar duymazsa Sayın Erdoğan'ın duymasını beklerim tek adam olduğu için. Kim yönetiyor sorusuna gelince; her şeyin yöneticisi bir kişi Türkiye'de o da Sayın Erdoğan. Partili hükümet sistemi böyle bir şey. Onun için yazlık ve kışlık, mevsimlik Merkez Bankası Başkanları var ülkede. Şimdi anlaşılıyor ki birden fazla da Nebati'miz var.”

“BU ARKADAŞLAR NE ÜYESİ?”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ise, “Yeni Hazine ve Maliye Bakan yardımcımız bir çorap üreticisi” diye ekledi.

Akşener, “Onu bilmiyordum ben. Haldır haldır gezerken fark etmemişim. Bu arkadaşlar ne üyesi?” diye sordu.

Özlale; “Onlar da konfeksiyoncu... Bizim hayal ettiğimiz İYİ Parti iktidarında çorap üreticisi çorabını üretip ihraç etsin, sanayicimizi, üreticimize her türlü kolaylık sağlansın. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na da bu işin ehli olan kadrolar gelsin istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler