Erdoğan'a çok sert tepki! Meral Akşener'den tarihi yemin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullandı. Akşener, "Bu eziklik, bu boynu büküklük... Hiç mi utanmıyorsun? Hiç mi sıkılmıyorsun? Yazıklar olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bu ülkedeki her kadının namusunun şerefinin garantisi sensin" diyerek seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ama sen destek verdin. Trollerin destek verdi. Bugün olmazsa Allah'ın önünde hesaplaşacağız sizlerle. Bir kadına bu manada namusu şerefi üzerine iftira atmanın Kur'an-ı Kerim'de hangi ayetlerle lanetlendiğini biliyorsun. Seni Allah'a şikâyet ediyorum sayın Erdoğan. Ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsem namerdim. Öldürülsem de, tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim. Bu da Müslüman bir Türk kadınının yeminidir" diye konuştu.

"Geçen hafta, 'Fosforlu Meral' diye bir tag çalışması yapıldı. Ama bu tag’ın nereden geldiğini, niçin geldiğini 5 yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler" diyen Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli ile 5 yıl önce gittiği Konya'da üst kurul delegelerini çağırarak kendisine burada 'Fosforlu Cevriye' dediğini anlattı. "Konyalı iki çok genç üst kurul üyesi, bunu tam da kastedildiği manada “Fahişe” olarak algıladılar ve ağlayarak bana geldiler" diyen Akşener, sözlerinin devamında yaşananları şöyle kaydetti:

"Ben onlara kastettikleri gibi olmadığını izah etmeye çalıştım. Sayın Bahçeli’nin, hepimizin geçmişte aile dediğimiz, ailemizi emanet etme konusunda tereddüt etmediğimiz, etmeyeceğimiz Sayın Bahçeli’nin o çok genç çocukların gözünde yerle bir olmasın diye Fosforlu Cevriye’nin fahişe olmadığını, sert, eli sopalı bir kadın olduğunu söylemek zorunda kaldım. Ben onu korurken gelen giden herkese kahkahalar içinde bunu söyledi."

Öte yandan Akşener, son günlerde bir kesimin “İYİ Parti, PKK ile iş birliği yapıyor” şeklinde iddiaları gündeme getirdiğini de belirterek Erdoğan'a yönelik olarak, “Akıllarınca yolumuzu şaşırtacaklar. Sen o yollardan gelirken ben dönüyordum. Şimdiye kadar önümüze çıkardığın her engeli aştık. Her tuzağı bozduk. Bundan da bileğimizin gücü, alnımızın akıyla çıkarız” dedi.

Akşener Türkiye'nın dış politikasına ilişkin de eleştirilerde bulundu. "Bugünlerde bir şeyler oluyor" diyerek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Mısır'a ilişkin, "Bölgesel barış için yeni bir sayfa açılabilir" açıklamalarına işaret eden Akşener, "Sayın Erdoğan bu konuları bakan ve sözcüne açtırarak nabız mı yokluyorsun? Rabia'yı öksüz mü bırakıyorsun? Tarih tekerrür mü ediyor? Rabia'yı bu kez de Sisi'nin sofrasında mı bırakıyorsun?" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler