Akustik panel seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Akustik panel seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ses ya da bir üst seviyesi olan gürültü problemleri kentleşmenin yoğun olduğu yerlerde daha fazla karşımıza çıkıyor. Her ne kadar yeni yapılarda bu durumun önüne geçilmek istense de, bunun mümkün olmadığını görebiliyoruz.

Ses yalıtımı oldukça önemli bir konu olmakla birlikte, bugün yaşamış olduğumuz apartmanlarda komşuluk ilişkilerini de düşündüğümüz zaman, kendi yaşam alanımızı sese karsın uygun hale getirmemiz gerekiyor. Üstelik artık evde daha fazla çalışmaya başladığımız için ve zaman geçirdiğimizden dolayı, bu zaman içerisinde ses çıkması da haliyle kaçınılmaz bir durumdur. Sesli çalışma ortamları komşularınızı rahatsız edeceği gibi, aynı ev içerisinde yaşayan diğer ev halkını da rahatsız edebilir. Bu gibi durumlardan kaçınmak için akustik panel kullanarak gerekli yalıtımı yapmak oldukça önemlidir.

Açıklama: akustik.jpg

Sesli Ortamlar İçin Doğru Yalıtım

Dünyada kabul görmüş ses yalıtımı malzemeleri ve tekniklerini birleştirerek tüm gürültü ve titreşim kontrolü ele almanız mümkün olacaktır. Ses ya da bir üst seviyesi olan gürültü problemleri kentleşmenin yoğun olduğu yerlerde daha fazla karşımıza çıkıyor. Her ne kadar yeni yapılarda bu durumun önüne geçilmek istense de, bunun mümkün olmadığını görebiliyoruz. Örneğin müzik enstrümanları çalmayı seviyorsanız ya da müzik dinlemeyi seviyorsanız, bu durumda sesin diğer odalara ve komşulara ulaşması kaçınılmaz olacak ve bu da etrafınızdaki insanları rahatsız edecektir.

Açıklama: akustik1.jpg

İşletmeler İçin Akustik Panel 

Özellikle alışveriş merkezlerinde sıklıkla karşımıza çıkan bir durum var. Örneğin siz ikinci katta iken, birinci katın sesini duymazsınız. Çünkü buralarda kullanılan akustik panel sistemleri, sesin dışa çıkmadan dağılmasını sağlıyor. Ve dağılan ses ise o alanda kaldığı için dışarı ses çıkışı engelleniyor. Sinema salonları, konferans merkezleri, hastaneler ve ofis ortamları için tam olarak kurtarıcı olan bu sistemler, doğru kurumdan alınmalı. Bu sayede kullanacağınız yani uygulayacağınız alan için iyi bir seçim yapmış olursunuz. 

Stüdyolara Özel Ses Yalıtımı

Kendiniz için oluşturacağınız stüdyo için akustik panel kullanmak sadece sesin dışarı çıkması için değil, dışarıdan da sesin içeriye gelmemesini engellemiş oluyor. Ayrıca bu ses almış olduğunuz kayıtların kötü olmasına neden olacağı için, bu paneller ile yapılacak yalıtımda bunları da aşmış oluyorsunuz. Zaten evin bir odasında kuracağınız stüdyo için en doğru ses yalıtımı bu tür malzemeler ile yapılmaktadır. Gün geçtikçe gelişen ses teknolojisi ve tabii ki evde oyun oynamak, youtube için kayıtlar yapmak, canlı konferanslara katılmak, hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Ya da kendi evimizde güzel bir sinema salonu yaparak, film tutkunuzu dolu dolu yaşamak istiyorsanız, bunun için de ses yalıtımı ihtiyacınız olacaktır.

akustik-panel-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler