Ali Mahir Başarır ile Süleyman Soylu arasında sert tartışma

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, terör saldırılarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi. Soylu bu eleştirilere "Sen eşkiyasın" cevabını verdi. Başarır da Soylu'ya "Nurunu yitirmişsin. Senin yüzün keçe olmuş" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, son dönemde yaşanan terör saldırılarını hatırlatarak, Mersin’deki olay sonrası teröristlerin isimlerinin yanlış açıklandığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bakan isim veriyor, başka biri çıkıyor. Sözlerinize dikkat edip, kesin bilgi aldıktan sonra açıklama yapın. Taksim’deki bu kadın kim? Azmettiren araba kiralama şirketi kuruyor, güvenlikten bahsediyorsunuz. Afgan geliyor, 5 Afgan’ı öldürüp çıkıp gidiyor. Uyuşturucu baronunun sizinle resmi var. Sırp mafyası lideri çatışmada ölüyor. Sınırımız ne hale gelmiş."

"EŞKİYASIN"

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Bakan Soylu ise Başarır’ın bu sözleri üzerine araya girerek, "Sen TSK'ya satılık dedin. Eşkiyasınız. Senin nasıl iş takipçisi olduğun ortaya çıktı" diyerek kesti.

Başarır da, "Herkesle resmin var. Bırakın konuşsun, onu çok takan da yok. Onurunu yitirmişsin. Senin yüzün keçe olmuş. Bunlar yalan mı? Yazıklar olsun" yanıtını verdi.

MECLİS’TE FETÖ’CÜ KAVGASI

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, giderek artan polis intiharlarını gündemine getirdi ve "Bunlar intihar değil cinayet. Faili de sizsiniz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise CHP'li Bakan'ı "FETÖ'cülerden bilgi almakla" suçlayınca tartışma çıktı.

CHP’li Bakan, "Polis intiharları yaşanıyor. Son iki günde 5 polis hayatına son verdi... Mobbing iddiaları var. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapmıyorsunuz. Soru önergelerime ruhsuz cevaplar veriyorsunuz. Yaptıklarınız soruna çözüm üretmiyor. Bunlar intihar değil cinayet. Faili de sizsiniz" dedi.

CHP’li Bakan'ın bu sözlerine Bakan Soylu, "FETÖ’cülerden haber alıyorsun. Tam bir FETÖ ağzısın. Cevheri Güven'in adamısın" diyerek sert çıktı.

CHP'li Bakan ise, "Ben asker çocuğuyum. Senin gibi kabadayıların içinde büyümedim. Sen iyi bilirsin FETÖ'yü... Kurtoğlu'nu Menzil yapılanmasını anlat. FETÖ’cüler bunların içinde nasıl saklanıyor onu anlat" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler