Ali Rıza Altunel kimdir? Nerelidir?

Ali Rıza Altunel kimdir? Nerelidir?

Sıradan bir bürokrat olmasına karşın Ali Rıza Altunel'in AKP’yi öven paylaşımlarıyla birlikte “Avrupa’dan yüzde 70 ‘reis’ oyu ile sizi yönetecekleri yine biz belirleyeceğiz çünkü siz malsınız” diyen şahsiyeti yakından tanıyalım.

15 Ağustos 1965 tarihinde Artivin ili Şavşat ilçesi Erikli köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, orta ve liseyi Artvin İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul, Aydın Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi üzerine 'yüksek lisans' yaptı. Altunel için bundan sonraki süreç ise şöyle gelişti:

Altunel ilk olarak Mardin Savur ve Sinop Gerze’de imam hatiplik yaptı. Askerliğinin ardından Bursa İznik İmam Hatip Lisesi’nde meslek derslerinde öğretmenliğe başladı. Burada müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu. Altunel daha sonra sırasıyla Bursa Gürsu ilçesi Belediye Başkan Yardımcılığı, İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Küçükçekmece Belediye Başkan Danışmanlığı da yapan Altunel bu görevinin ardından MEB’de bürokratlığa atandı.

Altunel MEB’de ilk olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür olarak atandı. Altunel bu görevinden sonra MEB’de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne kadar yükseldi. Burada Genel Müdürken görevden alındı. Altunel sonrasında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Altunel son olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Bakü Eğitim Müşavirliği" görevine atandı. Ali Rıza Altunel, sosyal medyada 'iktidar' yanlısı paylaşımlarda bulunması ile biliniyor.

TÜRKÇE BİLMEYEN BÜROKRAT!

Ali Rıza Altunel, yeni görevini ise Twitter üzerinden duyurdu.

İşin içinde “eğitim” olunca, Altunel’in yazım ve imla hatalarıyla dolu tweet’i, sosyal medyayı salladı.

İkinci kelimesine büyük harfle başlayan, TDK kuralını hiçe sayan, ‘de’yi ayrı yazamayan Altunel’e sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

Ali Rıza Altunel, Bakü Eğitim Müşavirliği ne atandı #1

CEVABI DA HATALI OLDU

Olay yaratan duyuruya fazla tepki gelince Altunel, onlara da cevap verdi.

Ancak Altunel’in verdiği cevaplar da hatalarla doluydu.

Bakü Eğitim Müşaviri Altunel’in söz konusu yanıtında, “Önerileriniz için teşekkür ediyorum. Siz de bu teknolojinin azizliğine mutlaka uğramışsınızdır. Lakin eleştiriye açık olduğumu, hatamı kabul etme erdemini kendim için yol gösterici olarak düstur edindiğimi, bilmeni isterim.” ifadelerini kullanmak istediği görüldü.

Ali Rıza Altunel, Bakü Eğitim Müşavirliği ne atandı #2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler