"Alkışı Hak Eden Sosyal Belediye Başkanı Ödülü" İsmail Hakkı Esen’in

"Alkışı Hak Eden Sosyal Belediye Başkanı Ödülü" İsmail Hakkı Esen’in

4 yıllık görev sürecine her yıl bir ödül sığdıran Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in çalışmaları, Uluslararası Radyocular Birliği tarafından düzenlenen 12. Alkışı Hak Edenler Ödülleri’nde yeni bir ödül daha kazandırdı.

DÖRT yıllık görev sürecine her yıl bir ödül sığdıran Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in çalışmaları, Uluslararası Radyocular Birliği tarafından düzenlenen 12. Alkışı Hak Edenler Ödülleri’nde yeni bir ödül daha kazandırdı. Başkan Esen, üretim atağı yaptığı tarım arazileri ile "Sosyal Belediyecilik Alanında Alkışı Hak Eden Belediye Başkanı" seçildi.

Uluslararası Radyocular Birliği'nin düzenlendiği 12. Alkışı Hak Edenler Ödülleri programı Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlendi. Uluslararası Radyocular Birliği Başkanı Yusuf Erbaş’ın konuşması ile açılan gecede bir ödül de Çankırı’ya geldi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Belediyenin kendi imkânları ile tarım arazilerine dönüştürdüğü atıl arazilerde yapılan buğday ve ayçiçek üretimi sonucunda elde edilen un ve bitkisel yağların, destek olmak amacı ile dar gelirli ailelere ulaştırılma sürecini anlatan video eşliğinde ödülünü aldı.

Esen, yaptığı teşekkür konuşmasında; üretken belediyecilik anlayışı ile kendi kendine yetebilir bir şehir belediyeciliği yaratmak istediklerini söyleyerek atıl arazileri tarım arazilerine dönüştürmekteki asıl amaçlarının vatandaşı üretmeye teşvik etmek ve onlara örnek olmak olduğunu belirtti. Yapılan işlerin meyvesini aldıklarını söyleyen Esen, ekilmesi için tarlalarını vermek isteyen vatandaşların kendilerine ulaştığını ifade etti.

Üretim alanında kadınlara önemli bir istihdam sağladıklarını belirten Esen, Kadın Girişimi Kooperatifi ve üretim atölyesi faaliyetlerinden de bahsetti.

Esen’in çalışmaları, katılımcılardan da büyük alkış aldı.cankiri-hakki-esen-odul-resim-01.jpg

hakki-esen-odul-cankiri-resim-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler