Almanya: 2 - Gana: 2

Almanya: 2 - Gana: 2

Nefesleri kesen bir ikinci yarıdan sonra Almanya tek puanla yetinmek zorunda kaldı.

Nefes kesen maçta galip yok!
Nefes kesen maçta galip yok!
Tweet 


2014 Dünya Kupası'na Portekiz'i sürklase ederek 4-0 yenerek başlayan Almanya, ilk maçında Amerika Birleşik Devletleri'ne yenilmekten kurtulamayan Gana'yla 2-2 berabere kaldı. 

2010 Dünya Kupası açılış maçında Mesut Özil'in müthiş golüyle 1-0 yendiği Gana'yla karşı karşıya gelen Almanya, ilk yarıda beklenen görüntüsünün uzağında kaldı. Buna karşın Gana, net gol fırsatları yakalayan taraf oldu. Muntari ve Ayew'in kaleye gönderdiği şutlarda kalesinde devleşen Manuel Neuer, iki net golü önlerken, ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda Almanya, daha derli toplu bir görüntü sergiledi. İlk gol de Panzerlerden geldi. 51. dakikada sağ kanattan Müller'in cezasahasına ortasında Mario Götze, defansın arasından kafayı vurdu, top ağlarla buluştu ve Almanya 1-0 öne geçti. 

İKİNCİ YARIDA GOL YAĞMURU
Almanya'nın üstünlüğü uzun sürmedi. Üç dakika sonra sağ kanattan cezasahasına gelen ortaya Andre Ayew, çok iyi yükseldi, kafayı vurdu, Neuer'in çaresiz kaldığı pozisyonda top sol direğin yanından ağlarla buluştu. 

Dakikalar 63'ü gösterirken Gana'nın 2. golü geldi. Sulley Muntari'nin ortasahadan kapıp derinlemesine cezasahası sağ içine gönderdiği topla Asamoah Gyan buluştu. Gyan'ın vuruşunda kaleci Neuer çaresiz kaldı, top ağlarla buluştu ve Gana 1-0 geri düştüğü karşılaşmada 2-1 öne geçti. Gyan takımını 2-1 öne geçirirken; 5 golle Dünya Kupası finallerinin en golcü Afrikalı ismi olan Roger Milla'nın rekoruna ortak oldu. 

66'da Gana, Gyan'la net bir pozisyondan yararlanamazken, Klose 71'de sahneye çıktı. 69'da Mario Götze'nin yerine oyuna giren Polonya asıllı oyuncu, sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda son olarak ayağını koydu. Topu ağlarla buluşturdu ve maça 2-2'lik eşitliği getirdi. Bu gol aynı zamanda rekorların da golü oldu. Klose, Dünya Kupası finallerinde gol atan en yaşlı Alman olurken, Pele ve Seeler'den sonra 4 farklı finalde ağları havalandıran 3. isim oldu. Klose ayrıca 15 golle Dünya Kupası'nın en golcü oyuncusu Ronaldo'nun rekoruna ortak oldu. 

Son dakikalarda Almanya daha baskılı oynarken, Gana kontra ataklarla gol aradı. Ancak iki ekibin de gol çabası sonuçsuz kaldı ve karşılaşma 2-2 sona erdi. 

Bu sonucun ardından Almanya puanını 4'e çıkardı ve son 16 için avantajını sürdürdü. Gana ise puanla tanıştı ve şansını son maça bıraktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler