Alpler'de facia: 5 kayakçı öldü, 1 kişi kayıp

Alpler'de facia: 5 kayakçı öldü, 1 kişi kayıp

İsviçre Alpleri'nde kaybolan altı kayakçının beşinden kötü haber geldi. Diğer kayakçıya ise henüz ulaşılamadı.

İSVİÇRE Alpleri'nde kaybolan 6 kişilik bir kayak grubundan üzücü haber geldi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarında bulunan ekiplerin 5 kişinin cansız bedenine ulaştığını duyurdu. Diğer bir kayakçının aranmasına ise devam ediliyor.

Cumartesi günü kaybolan grup, 3.706 metre yüksekliğindeki Tete Blanche dağının yakınlarında kayak turundaydı. Kayakçılar, ünlü Matterhorn zirvesinin bulunduğu Zermatt'tan hareket ederek İsviçre-İtalya sınırına doğru Arolla'ya gitmek üzere yola çıkmıştı.

Valais kantonu polisi yaptığı açıklamada, kaybolan 6 kişiden 5'inin 'Hayati belirti olmaksızın' bulunduğunu belirtti. Yerel polis, arama kurtarma çalışmalarının zorlu hava koşulları nedeniyle sekteye uğratıldığını ifade etti. Alpler'de günlerdir etkili olan kuvvetli rüzgar ve yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmaların aksadığı açıklandı. Zermatt'ın komşu kış turizm merkezi Saas-Fee ise şu anda tamamen kar altında kalmış durumda...

ARAMA KURTAMA ÇALIŞMALARINA KÖTÜ HAVA ENGELİ

Zermatt hava kurtarma servisinin başkanı Anjan Truffer, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Kötü hava koşulları nedeniyle uçmanın mümkün olmadığını" söyledi. Truffer, çok kuvvetli rüzgar, yoğun kar yağışı, yüksek çığ riski ve sıfır görüş mesafesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarında helikopter kullanamadıklarını belirtti.

Truffer, grubun çığ düşmesi yerine kötü hava koşullarına yenilmiş olabileceğini ifade etti. Zira kayboldukları bölgenin çığ riskinin düşük olduğu bir alan olduğu aktarıldı. Kayıp grup ile son iletişimin gecenin erken saatlerinde sağlandığı belirtildi. Truffer, iletişimin sesli olmadığını fakat kurtarma ekiplerine kayakçıların konumları hakkında kabaca bir fikir vermeye yettiğini söyledi.

Zermatt'tan Arolla'ya giden rota, Zermatt'tan Chamonix'e uzanan ünlü 120 kilometrelik "Haute Route"nun bir parçası... Sadece en deneyimli kayakçılar için uygun olan oldukça popüler rotanın tamamlanması birkaç günü alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler