Altın fiyatları son 7 ayın en düşük seviyelerinde

Altın fiyatları son 7 ayın en düşük seviyelerinde

Altın fiyatları, ABD'de açıklanacak olan ve Fed'in yakından izlediği tüketim harcamaları verileri öncesinde son 7 ayın en düşük seviyelerinde...

ALTIN fiyatları Mart 2023’ten bu yana en düşük seviyelerinde seyrederken değerli metal şubattan bu yana en büyük aylık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

Yatırımcılar, enflasyona ilişkin son durumu değerlendirmek üzere dikkatlerini ABD’de günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları verilerine çevirdi.

AYLIK KAYIP YÜZDE 3’Ü AŞTI

Altın fiyatları da yakından izlenen veriler öncesinde faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı beklentileriyle 7 ayın dip seviyesine yakın seyretti.

Altın fiyatlarında eylül ayında aylık kayıp yüzde 3,35 oldu. Değerli metal ayrıca bu ay şubattan bu yana en büyük aylık düşüşünü yaşadı.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Spot piyasalarda altın sabah saatlerinde 1870 dolar seviyesinin altına gerilese de sonrasında saat 13.00 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1873 dolardan fiyatlandı.

Gram altın aynı saatlerde 1651 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 767 liradan, Cumhuriyet altını 11 bin 387 liradan satıldı.

Altın fiyatları böylece ons tarafında bu ay neredeyse yüzde 4’lük bir düşüş yaşamış oldu. Dolar ve 10 yıllık Hazine tahvil getirileri üçüncü çeyrekte son bir yılın en sert artışını yaşarken artan faiz oranlarının uzun süre yüksek kalacağı beklentisi değerli metali baskıladı.

UZMANLAR NE DİYOR?

City Index’in kıdemli analistlerinden Matt Simpson, altının 1900 doların üzerine çıkması için doların ve tahvil getirilerinin zayıflaması gerektiğini, bunun da özellikle zayıf enflasyon setiyle ve şahin Fed tahminlerinin azalmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. Simpson şu anda bunun pek olası görünmediğini söyledi.

ABC Refinery’nin kurumsal piyasalar birimi başkanı Nicholas Frappell ise altın piyasasının Fed’in faiz oranlarında daha uzun bir süre yüksek seviye için verdiği mesajı benimsediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler