'Altın Mevduat Hesabı'nda Çankırı birinciliği Kırıkkale'ye kaptırdı

'Altın Mevduat Hesabı'nda Çankırı birinciliği Kırıkkale'ye kaptırdı

Türkiye'de toplam mevduat içinde 'Altın mevduat hesabı'nın en yüksek olduğu 10 il arasında Çankırı Kırıkkale'nin yüzde 18.1'lik birinciliğinin arkasından yüzde 18 ile ikinci sırayı aldı.

ZİRAAT Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Toplam mevduat içinde Altın mevduatının en yüksek olduğu 10 il" diyerek Türkiye'de 'Altın Mevduat Hesabı'nın en yüksek olduğu 10 il'i açıkladı.

Tabloda Kırıkkale yüzde 18.1 ile ilk sırayı alırken, Çankırı yüzde 18 ile ikinci sırada kendisini gösterdi.

Kütahya yüzde 17.8 ile 3'te, Erzurum yüzde 17.1 ile 4'te yeralırken Tokat yüzde 17 ile 5'inci sırada yer buldu.

İşte o paylaşım:

AKP'NİN KALESİ 10 ŞEHİR, ERDOĞAN'I DİNLEMEMİŞ!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ağustos 2022 tarihinde, Beştepe'de gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada şöyle demişti:

"Türkiye'nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil ihracat ve cari fazlayı artırmaktır. Bugünkü programımızı 15 yıl önce uygulayamayabilirdik. Gücümüz ve altyapımız destekleyecek nitelikte değildi. Eski Türkiye geride kaldı. Enerji, güvenlik, sosyal ekonomi politikalarımızı kendi çıkarlarımıza göre sürdürmeye devam edeceğiz. Her yatırım işte bugünler içindi. Küresel baronlara kaynak aktarmak için değil vatandaşlarımızın hayat seviyesini yükseltmek için yaptık. Toplam 3.5 trilyon dolarlık yatırımla her alanda ülkemizi bugüne hazırladık. Çevreden ulaştırmaya, tarımdan konuta kadar bu vizyonun sütunlarını yükseltmeye başladık. Türkiye'nin yeniden oynanan oyunlarla sıcak para sömürgesine dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz. Kimsenin paranın değerinden endişe ederek, döviz ve altına yönelmesine sebep kalmamıştır. Vatandaşlarımızı TL mevduatına dönmeye davet ediyorum."

LİSTEDE YERALAN 10 İL'DE AKP'NİN 28 MİLLETVEKİLİ VAR

Türkiye'de mevcut "Altın Mevduat Hesabı"nda ilk 10 sırayı alan illerin tamamı 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti'nin "birinci" olarak çıktığı şehirler... Ve bu şehirlerden AK Parti'nin TBMM'de toplam 28 milletvekili var!

24 Haziran 2018 Genel seçim sonuçlarına göre AKP; Listede ilk sırada yer alan Kırıkkale'den 1, Çankırı'dan 2, Kütahya'dan 3, Erzurum'dan 4, Tokat'dan 3, Isparta'dan 2, Malatya'dan 5, Amasya'dan 2, Elazığ ve Rize'den 3'er milletvekili çıkarttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler