Anadolu Efes evinde Valencia Basket'e 92-91 yenildi

Anadolu Efes evinde Valencia Basket'e 92-91 yenildi

Anadolu Efes ile Valencia arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma müthiş bir heyecana sahne oldu. Maçın son bölümünde yapılan karşılıklı hatalar ve hakemler tarafından üst üste tekrar izlenen pozisyonlar heyecanı katladı.

EUROLEAGUE'in 3'üncü haftasında Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Valencia Basket’e 92-91 mağlup oldu.

Maç boyunca inanılmaz bir heyecana sahne olan karşılaşmanın son anları ise adeta nefes kesti. Valencia Basket’in özellikle ilk yarıdaki inanılmaz dış atış istatistiğine çare üretemeyen Anadolu Efes, son bölümde de basit bir hatayla maçı kaybetti.

Anadolu Efes, bu sonuçla ligde 3. maçında 2. mağlubiyetini yaşadı. Valencia Basket ise ilk galibiyetini aldı.

SON SANİYELER BİTMEK BİLMEDİ

Karşılaşmanın son 36 saniyesine 4 sayı farkla önde giren Valencia Basket karşısında Anadolu Efes önce Clyburn ile farkı ikiye indirdi. Ardından Victor Claver’ın basit top kaybı sonrası Beaubois’nın attığı üçlük ile bir sayı öne geçti.

Son 12 saniye hücum eden Valencia Basket, 5 saniye kala Jones’a yapılan faul sonrası iki serbest atış kullandı. İki atışını da sayıya çeviren Jones, Valencia Basket’i 92-91 öne geçirdi. Maçın bitimine 5 saniye kala mola alan Anadolu Efes, mola dönüşü Clyburn’ün ayağının kayması sonucu yaşadığı top kaybı nedeniyle hücum edemedi.

5 SANİYEDE 2 KEZ EKRAN BAŞINA

Hakemler, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman’ın itirazı sonrası pozisyonu yeniden izledi. Kararını değiştirmeyen hakemler, topu Valencia Basket’e verdi. Valencia Basket’in kenardan oyuna soktuğu top sonrası faul yapamayan Anadolu Efes, rakibinin süreyi eritmesine izin verdi.

Ancak bu pozisyon sonrası da yoğun itiraz oldu. Bunun üzerine hakemler bir kez daha ekranın başına geçti. Yeniden izlenen pozisyon sonrası maçın 0.1 saniye daha oynanmasına karar verildi. Bu sürede kendi yarı sahasından topu oyuna sokan Anadolu Efes, sayı bulamayınca nefes kesen maç Valencia Basket’in galibiyeti ile sona erdi.

İLK YARIDA İNANILMAZ DIŞ ATIŞ PERFORMANSI

Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, Clyburn’ün 5. dakikadaki üç sayılık basketiyle 12-4 üstünlük yakaladı. Micic’in 6. dakikadaki sayılarıyla farkı çift hanelere 17-7 taşıyan lacivert-beyazlılar, son bölümünde savunmada etkisiz kaldığı ilk periyodu 21-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Claver’in üçlüğüyle öne geçerek (21-23) başlayan Valencia Basket’e, Anadolu Efes, Polonara ve Micic’in dış atışlarıyla cevap verdi ve 16. dakikada 31-31 eşitlikle geçildi. Van Rossom ve Harper’ın üçlüğüyle moladan dönen konuk ekip, 17. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 31-37. Polonara, Micic ve Clyburn’ün basketleriyle toparlanan Anadolu Efes, son 2 dakikaya önde girse de rakibinin dış atışlarına engel olamayınca soyunma odasına 45-45 eşitlikle gidildi.

İKİNCİ YARI BÜYÜK HEYECAN

İkinci yarıya Anadolu Efes, boyalı alanda Dunston’ın basketleriyle başladı. Karşılıklı isabetlerle geçen çeyreğin son 2,5 dakikasına 60-60 eşitlikle girildi. Clyburn’ün orta mesafe atışlarıyla 29. dakikayı 64-62 önde geçen lacivert-beyazlılar, final periyoduna 68-66 üstün girdi.

Son çeyreğe Pleiss’ın 5 sayılık serisiyle giren Anadolu Efes, 35. dakikayı 79-76 önde geçti. Van Rossom’un üçlüğüyle skora tutunan misafir takım, 38. dakikada Lopez’in basketiyle üstünlüğü yakaladı: 84-85. Van Rossom’un son dakikaya girilirken üçlüğüyle farkı 4 sayıya (84-88) çıkaran konuk ekip, son 36 saniyeye de yine 4 sayı farkla önde girdi: 86-90.

Clyburn’ün basketiyle farkı 2 sayıya çeken Anadolu Efes, rakibinin top kaybını Beaubois’nın üçlüğüyle cezalandırdı ve 14 saniye kala yeniden öne geçti: 91-90. Mola dönüşü bitime 5 saniye kala Jones faul çizgisine gelirken 2’de 2 attı ve Valencia Basket 92-91 öne geçti. Mola dönüşünde kenardan topu oyuna sokamayan Anadolu Efes’te Clyburn top kaybı yaptı ve atağı kullanamayınca Valencia Basket, parkeden 92-91 galip ayrıldı.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Milivoje Jovcic (Sırbistan), Milos Koljensic (Karadağ)

Anadolu Efes: Beaubois 5, Micic 22, Clyburn 18, M’Baye 7, Pleiss 9, Bryant 10, Polonara 6, Zizic 8, Buğrahan Tuncer, Dunston 6, Doğuş Balbay

Valencia Basket: Jones 15, Puerto 3, Prepelic 5, Pradilla 5, Dubljevic 20, Lopez 6, Claver 12, Alexander 6, Radebaugh 3, Harper 5, Van Rossom 12

1. Periyot: 21-20

Devre: 45-45

3. Periyot: 68-66

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler