Anadolu Efes, Final Four’da finalde! Olympiakos’u son saniye üçlüğü ile devirdi...

Euroleague'in son şampiyonu Anadolu Efes, Final Four'da bir kez daha adını finale yazdırdı.Müthiş maçta temsilcimiz Anadolu Efes, Yunan devi Olympiakos karşısında son saniye üçlüğüyle kazandı. Ve 19 Mayıs'ta üst üste 3.kez adını finale yazdırmayı başardı.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu EuroLeague’de Final Four’da Anadolu Efes, Belgrad’da Yunan temsilcisi Olympiakos ile karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu maçı son saniye basketiyle 74-77 kazanarak üçüncü kez adını finale yazdırdı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Stark Arena’daki yarı final mücadelesinde temsilcimiz ilk çeyreği 21-18 geride tamamladı.

Anadolu Efes'in yıldızı Vasilije Micic kendi şehrinde alev aldı! Son saniye üçlüğü ile finali getirdi...

Uzun süre kafa kafaya giden mücadelenin ikinci periyodunda fark 1 sayıya indi ve Olympiakos 43-42’lik skorla ilk devreye önde girdi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE DÖNMEYİ BAŞARDIK

Anadolu Efes’in koç Ergin Ataman’ın talimatıyla daha çok hücum oynayarak potaya gittiği üçüncü çeyrekte takım olarak çok iyi reaksiyon gösterdik. Güçlü rakibi karşısında 63-66 öne geçen Anadolu Efes final için son çeyreğe büyük umutlarla gitti.

Son çeyreğe Shane Larkin’in liderliği ile giren Anadolu Efes 74-74 giden maçın son saniyelerinde Micic’in inanılmaz üçlüğüyle 74-77 kazandı ve finale çıkmayı başardı.

Son 6 sezonda 3 kez Fenerbahçe Ülker’in final oynadığı turnuvada Anadolu Efes de son 3 yılın finalisti olmayı başardı ve böylece üst üste 6. kez bir Türk takımı finale gitti.

OLYMPIAKOS – ANADOLU EFES : 74-77 | SON ÇEYREK SONUCU

  • OLYMPIAKOS – ANADOLU EFES : 63-66 | ÜÇÜNCÜ PERİYOT SONUCU
  • OLYMPIAKOS – ANADOLU EFES : 43-42 | İKİNCİ PERİYOT SONUCU
  • OLYMPIAKOS – ANADOLU EFES : 21-18 | İLK PERİYOT SONUCU

Geçen yıl Köln’de tarihinin ilk, Türkiye’nin 2. (2017-Fenerbahçe) EuroLeague şampiyonluğuna ulaşan mavi-beyazlılar, üst üste 3. Final Four’unda başarısını bir kez daha tekrarlayıp unvanını korumayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi Barcelona'yı finalde yenip kupaya uzanan Anadolu Efes üst üste 3. kez Euroleague'de Final Four'a kalma başarısı gösterdi.

Anadolu Efes’in finaldeki rakibi bu akşam saat 22.00’de oynanacak Real Madrid - Barcelona yarı final mücadelesinin ardından belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler