Anadolu Efes seriye eşitlik getirdi

Anadolu Efes seriye eşitlik getirdi

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 2. maçında evinde Fenerbahçe Beko'yu uzatma sonucunda 101-93 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ikinci maç nefesleri kesti! Efes, bir ara 16 sayı geriye düştüğü maçta sarı-lacivertlileri uzatma bölümünde 101-93 yenerek seriyi 1-1’e getirdi. Serinin 3. maçı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 13 Haziran Perşembe günü 21.00’da oynanacak.

Sarı-lacivertliler maçın başlamasından bitimine kadar mücadeleyi üstün götürdü. Fenerbahçe Beko bir süre 16 sayı farkla öne geçtiği mücadelenin üçüncü periyodunu 69-65 önde tamamladı.

Efes ise büyük farkı kapatıp, 4. çeyreğin başında ilk kez skorda eşitliği sağladı: 71-71. Ergin Ataman’ın öğrencileri 4. çeyreğin 4. dakikasında ise ilk kez 75-74’lük skorla öne geçmeyi başardı.

Nefesleri kesen son dakikalarda ise üstünlük sürekli el değiştirdi. Bitime 29 saniye kala ise skorda 86-86 eşitlik vardı. Mola sonrasında Efes hücumdan yararlanamadı, ardından da Fenerbahçe’de Melli son hücumda topu potaya gönderdi ancak zayıf bir şut çıkarınca maçta 5 dakikalık uzatma bölümüne geçildi.

Uzatmaya ise Anadolu Efes üstün girdi! Art arda 3 sayılık isabetlerin ardından Fenerbahçe Beko hücumdan eli boş önünce, ev sahibi ekip bitime 2:13 kala 7 sayılık fark yakaladı. Maç da 101-93 Anadolu Efes'in üstünlüğü ile sona erdi.

Basketbol Süper Ligi’nde son 3 sezonun şampiyonu sarı-lacivertliler, serinin ilk maçında Efes’i 73-56 mağlup etmişti.

Final serisinde 4 galibiyete ulaşan takım, şampiyon olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler