Anadolunun parlayan yıldızı olmalıyız

"Anadolu'nun parlayan yıldızı olmalıyız"

MHP'nin Çankırı milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Perşembe günü esnaf ziyaretlerine Muhlis Tepesinden başlayan MHP Milletvekili aday­ları Dr. Şahin Eraslan ve Hüseyin Yakar, güzergâh üzerinde bulunan Sofizade Musta­fa Hazım Efendi Eğitim ve Kültür sohbet oda­ları ve Yerel Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezini de ziyaret etti.

“Kültür, millet olmanın en önemli un­surudur”

Buğday Pazarı Camii avlusunda bulu­nan Sofizade Mustafa Hazım efendi Eğitim ve Kültür sohbet odaları ziyaretinde konuşan MHP Milletvekili adayı Dr. Şahin Eraslan, “Kültür millet olmanın en önemli unsurudur. Bir milletin geleceğinin teminatı kültürdür” açıklamasında bulundu. Belediye Yerel Kül­tür Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ka­dınlara hitap eden Dr. Eraslan, “Türk kadını siyaset başta olmak üzere bazı konulara uzak kalıyor. Kendi hakkınızı kendiniz arama­lısınız. Türk kadınını her alanda ve özellikle siyaset içerisinde görmek istiyoruz. Türk ka­dını olarak Kurtuluş Savaşında yanımızday­dınız. Diğer alanlarda da sizleri yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“Geçmişte her köyde üç-beş sürü vardı”

Muhlis Tepesi’nde yüncü esnaflarını da ziyaret eden MHP Milletvekili adayları Dr. Şahin Eraslan ve Hüseyin Yakar, esnaflarla birlikte çay içip sohbet ettiler. Sohbet sırasın­da zaman zaman eski Çankırı’dan söz eden adaylar, “Çocukluğumuzda her köyde üç-beş tane sürü çıkardı. Şimdi hayvancılık bitti, bazı köylerde sürü bile çıkmıyor” açıklamasında bulundular.

“Çankırı sanayide Anadolu’nun yıldızı olmalı”

Çesiad yönetimini ziyaret eden MHP Milletvekili adayları, Dr. Eraslan ve Yakar, “Çankırı’nın sorunlarını aşmak için yola çıktık. Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. He­defimiz Anadolu’nun göbeğindeki Çankırı’yı sanayide de Anadolu’nun yıldızı yapmaktır. Bu güne kadar bu göreve talip olanlar, elbet­te ki Çankırı’ya hizmet ettiler. Biz de bu hiz­metleri daha üst seviyelere çıkarmak için bu göreve talip olduk” şeklinde konuştular.

Çesiad Başkanı Mustafa Usta, “ Ziyare­tiniz için teşekkür ederim. İnşallah emekleri­niz boşa çıkmaz, hep bu günü beklemiştik. Çankırı’nın içerisinden çıkan arkadaşlarımız bu görevlere talip oldular. MHP’nin “Hilal Kart” projesiyle yola çıkmasına çok sevindik. Çesiad olarak 18 projemiz var. Biz projeleri­mize iktidar da olsanız, muhalefet de olsanız sahip çıkmanızı bekliyoruz” dedi.

Her iki aday da Çankırı Sivil Toplum Ör­gütlerinin her türlü proje ve önerilerini kendi proje ve önerileri kadar sahiplenip savun­duklarını ifade ederek, Çesiad projelerine de destek sözü verdiler.

Kızılırmak’a duble yol acil yapılmalı

Kızılırmaklılar Derneği Başkanı Halil Filiz ve dernek üyelerini ziyaret eden MHP millet­vekili adayları dernek üyeleri ile sohbet etti. Dr. Şahin Eraslan “İlk görev yerimin Kızılır­mak ilçesi olması nedeniyle bana Kızılırmak­lı doktor diyorlar. Muhtaç ailelerin durumu cidden kötü. Çankırı yoksulluk bakımından ön sıralarda yer alıyor. Hilâlkent projemizi hayata geçireceğiz. Kızılırmak’la ilgili olarak ilk söyleyebileceğim şey, yolun acilen duble hale getirilmesidir. Mevcut yol ilçemize yakış­mıyor. Koyunbaba ve Hamzalı projelerinin de hayata geçirilmesini istiyoruz ve bu konuda gerekli mücadeleyi her platformda vereceğiz” dedi. MHP Milletvekili adayı Hüseyin Yakar da burada yaptığı açıklamada, “Çankırı için iyisi, en iyisi, hep daha iyisi yapılsın istiyoruz. Bu anlamda herkes ve her kesimle işbirliği için de ortak ve bölgesel kalkınma program­ları geliştirmek amacındayız. Örneğin Kızı­lırmak ilçemiz için Kavun Enstitüsü projemiz var” açıklamasında bulundu.

“Sporun içinde ve yanında olacağız

Fenerbahçeliler Derneği başkanı Ahmet Demirci ve Yönetim Kurulu üyelerini de ziyaret eden MHP milletvekili adayları “Sporu seven arkadaşlarınız olarak buraya hep maç sey­retmeye geliyorduk. Çankırı Belediyespor’u da yürekten destekliyoruz. Bireysel sporlar çok daha önde olmalı. Sporun hangi bran­şında olursa olsun bir değil bir kaç Avrupa ve Dünya şampiyonumuz neden olmasın? Ço­cuklarımızın yanında ve başarılarının destek­çisi olmak durumundayız. Özendirici ve teş­vik edici maddi ve manevi katkılarla onların önlerini açmak, karşılaştıkları engelleri birer birer yıkarak, onlara yol gösterici olmalıyız. Bizler sporun ve sporcunun içinde ve yanın­da olmak düşüncesindeyiz.” Dediler.

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Demirci de, “MHP milletvekili adayımız Dr. Şahin Eraslan Çankırı Fenerbahçeliler Der­neğinin kurucu üyesidir. Adayımızın başlattı­ğı yerden bayrağı taşımaya devam ediyoruz. Bizim amacımız Çankırı’ya sadece sporu sevdirmek değildir. Gelir seviyesi düşük olan İlköğretim öğrencilerine de yardım ediyor ve onları spora teşvik ediyoruz” dedi.

Birleşik Engelliler Derneği Başkanı Tevfik Gezer ve yönetimini de ziyaret eden MHP milletvekili adayları birlikte yaptıkları açıkla­mada, “Partimizin engelliler için birçok pro­jeleri var. Engellilerimize iş imkanı ve sosyal yardım mutlaka sağlanacak. Elinizde yetki olmayınca bazı şeylerin çözümü zor oluyor. Türkiye’de olduğu gibi nüfus oranına göre ili­mizde de engelli sayısı çok fazla. Koruyucu hekimliği yaygınlaştırdığınız ve etkinleştirdiği­niz oranda engelli sayısı da azalacaktır. Mec­lise gidersek bu konularda sizlere her konuda yardımcı olabilecek teklifler ve hukuki düzen­lemelerle katkı sağlayacağız” dediler.

Birleşik Engelliler Derneği Başkanı Tev­fik Gezer, “Bir yıllık bir derneğiz. 300’e yakın üyemiz mevcut. Bildiğim kadarıyla belediye­mizde sağlam adam özürlü olarak çalışıyor. Kimi kime şikayet edeceksiniz. Bazı kurum ve kuruluşlar da bizden malzeme istiyor” dedi.

Kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler