Anayasa Mahkemesi de faşizmin izinde

Anayasa Mahkemesi de faşizmin izinde

Anayasa Mahkemesi (AYM), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) hakim karar olmaksızın erişim engelleme yetkisi veren düzenlemenin iptali istemini reddetti.

AYM, ‘internete sansür yasası’ olarak nitelenen 6518 sayılı Kanun’un bazı hükümlerini iptal ederken, bazı maddeleri olduğu gibi onayladı.

Mahkeme, TİB’in talep ettiği bilgileri teslim etme ve yer sağlayacıya yer sağladığı hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini saklama yükümlülüğü getiren maddeleri iptal etti.

Ancak TİB’in mahkeme karar olmaksızın erişim engelleme yetkisi ‘yasal‘ bulundu. Bu yetki daha önceki internet düzenlemesinde AYM’den dönmüştü.

YASA KILIK DEĞİŞTİRDİ
2014’te TİB’e ‘torba yasa marifetiyle‘ verilen yetkilerin tümü AYM’den dönmüş, yargı kararı olmadan internet trafiğinin izlenemeyeceği ve site kapatılamayacağına karar verilmişti.

Ancak bu yasa ‘kılık değiştirerek‘ yeniden yürürlüğe girmiş ve AKP’nin ‘sansür‘ eleştirilerine karşı çıktığı yasa sayesinde son 10 ayda 55 bin site erişime engellenmişti. Bu sayı önceki dokuz yılında toplamında 51 bindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler