Andy-Arın Nisan ayı seçim anketi

Andy-Ar'ın Nisan ayı seçim anketi

8 büyük ilde gerçekleştirilen ankette AKP tarihinin en yüksek oy oranına sahip..

12 Eylül 2010'da gerçekleştirilen Anayasa referandumunu en yakın oranda bilen araştırma şirketi Andy-Ar son seçim anketini açıkladı. 8 büyük ilde gerçekleştirilen ankette AK Parti en yüksek oy oranına yükselmiş durumda.

AK PARTİ TARİHİNİN EN YÜKSEK OYUNA SAHİP

Bin 628 denkle telefonla yapılan anketin sonuçlarına göre Ak Parti yüzde 51.2 oranıyla tarihinin en yüksek oy oranına sahip. CHP'nin de artış gösterdiği ankette ana muhalefetin oy oranı ise yüzde 28.8.

 

MHP BARAJ SINIRINDA

Ankette en kritik sonuç ise MHP ile ilgili. Bir çok ankette baraj sınırında gösterilen MHP Andy-Ar anketinde de baraj sınırında. Nisan ayı anketine göre MHP'nin oy oranı yüzde 10.7.

ANKET SONUCU ANALİZİ

Gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını değerlendiren Andy-Ar Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, seçmenin merkez partiler AK Parti ve CHP etrafında kutuplaştığını ileri sürerek, 'Her iki parti de ANDY-AR'ın 12 Haziran seçimleri sürecinde yaptığı araştırmalarda en yüksek orana yükselmiş durumda. Son araştırmamızda oranı yüzde 51,2 çıkan AK Parti 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aldığı oyun üzerine çıktığı gibi yüzde 50 hedefini de aşmış durumda. Bu sonuç, 12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa referandumundan çıkan yüzde 58'lik 'evet' oylarının büyük bir bölümünün AK Parti'de toplandığı anlamına gelmektedir. CHP'nin oyları da sandık günü yaklaştıkça yükselişe geçmiş durumda. CHP, geçen ay yaptığımız araştırmada 26,8 oranında çıkan oylarını bu araştırmada yüzde 28,8 oranına yükseltmiş durumda.' değerlendirmesinde bulundu.

ACAR'IN MHP ANALİZİ

Acar'ın en kritik analizi MHP ile ilgili Acar'a göre MHP hala baraj sınırında. Faruk Acar MHP ile ilgili şu yorumda bulundu: 'ANDY-AR olarak 12 Eylül referandumundan sonra her yaptığımız araştırmadaki bulgularımız, MHP'nin kan kaybettiği noktasında olduğuydu. Bugün oyları 10.7 düzeyinde karşımıza çıkmaktadır.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler