Angelina Jolie cuma günü Hatay sınırına gidiyor!

Angelina Jolie cuma günü Hatay sınırına gidiyor!

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie'nin, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kampını ziyaret etme talebine Ankara yönetimince izin çıktı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Jolie, dün Türkiye'ye kampı ziyaret etmesine izin verilmesi için başvurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal da Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Jolie'nin sığınmacılarla görüşme başvurusunun kendilerine ulaştığını belirtti. Diplomatik kaynaklar, Ankara'nın Jolie'nin talebine olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

Hatay'da şu an beş farklı kampta 8,500'ün üzerinde Suriyeli bulunuyor. Ayrıca binlerce Suriyeli, "olası bir tehlike anında" Türkiye'ye geçmek için sınırda bekliyor. Jolie, nisan ayında en son Libya-Tunus sınırını ziyaret ederek, oradaki kampta incelemelerde bulunmuştu.

BU GELİŞ HAYRA ALAMET Mİ?

Angelina Jolie'nin Hatay'daki mültecilere ani ilgisi pek hayra alamet değil. Bu ziyaret ile birlikte dünyanın gözü Hatay'a ve dolayısıyla güney komşumuz Suriye'ye çevrilecek.

Libya'da Kaddafi'yi indiremeyen ABD şimdi Suriye'ye müdahaleye mi hazırlanıyor? Jolie ile birlikte dünya kamuoyunun ilgisini Suriye'ye çevirme çabası bu müdahalenin ilk adımı mı?

DAVUTOĞLU ANİDEN HATAY'A GİTME KARARI ALDI

Güney sınırımızda önemli gelişmeler yaşandığının bir diğer işareti de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün aniden Hatay'a gitme kararı almış olması. Üstelik Davutoğlu bunun için Ankara'daki çok önemli bir toplantısını iptal ediyor.

Suriyeli misafirlerin durumunu yerinde görerek temaslarda bulunacak olan Davutoğlu'na Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Afet Koordinasyon Merkezi yetkilileri eşlik edecek. Bu ziyaretin, bugün Ankara'ya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Suriye Devlet Başkanının Özel Temsilcisi Hasan Türkmani ile temas öncesi durumu yerinde görerek bilgi alma amacı taşıdığı söyleniyor.

Ancak Angelina Jolie'nin gelişi ile birlikte Davutoğlu'nun ziyareti değerlendirildiğinde bölgede sıcak gelişmeler yaşandığının ve Suriye için yeni bir yola girildiğinin işaretleri alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler