Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meclis kararını yargıya taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meclis kararını yargıya taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP Grubu tarafından verilen ve kabul edilen önerge ile ASKİ fiyat tarifelerinde yüzde 50 indirim yapıldı. Meclis'ten çıkan karar yargıya taşındı.

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu, verdiği önerge ile ASKİ'nin su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapılmasını teklif etti ve önerge kabul edildi. Yaşanan gelişme ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'nca yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu, zaten maliyetinin yarısına ücretlendirilen su tarifelerine yasa dışı olduğunu bile bile yüzde 50 indirim önergesi vererek çoğunluğun tahakkümüyle bu teklifi kabul ettirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için 11 Ekim 2022 tarihinde detaylı bilgilendirme yaparak mahkemeye başvurdu.

'Uygulanması hâlinde telafisi güç ve imkânsız zararlar doğacağı için öncelikle esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın, aksi kanaat hâlinde savunma süresinin kısılarak yürütmesinin durdurulmasına' talebinin yer aldığı dilekçe mahkemeye sunuldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler