Ankara Büyükşehir'den İYİ Parti milletvekili Bedri Yaşar'a 107 milyonluk ihale

CHP'nin "HDP'ye bakanlık" çıkışının ardından, İYİ Parti'den sert tepkiler gelmiş, CHP'li Barış Yarkadaş ise İYİ Partililer'in HDP'den ihale aldığını iddia etmişti.

CHP'li Gürsel Tekin'iin "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri sonrası İYİ Parti ve CHP arasında başlayan gerginlik giderek artıyor.

CHP'li Tekin'in sözleri sonrası İYİ Parti'den gelen sert tepkilere karşılık eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş ihale iddiasını ortaya atmıştı.

CHP'li Yarkadaş, "HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz'. HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'lilerin verdiği katkıyla belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır?" demişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş'ın ihale iddiaları üzerine İYİ Parti adına 'suçu bildirmeme' ve 'iftira' suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu. Poyraz'ın avukatı Eray Gülcü, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada; "Barış Yarkadaş açıklamaları ile; Büyükşehir belediyelerinden, il ve ilçe belediyelerinden İYİ Parti yöneticilerinin 'yakın çevrelerinin' ihale aldıklarını, bunları tek tek bildiğini, 'bana söyletmesinler, konuşturmasınlar' vurgusu ile de tüm detaylara vakıf olduğunu, belediyelerde ihalelerin dağıtıldığını, İYİ Parti yöneticilerinin eşlerinin, dostlarının ve akrabalarının dağıtılan ihaleleri aldıklarını ifade etmiştir." ifadelerini kullandı.

"CHP'Lİ BELEDİYEDEN İHALE ALIYORSAN BUNU ELEŞTİRİRİM"

Barış Yarkadaş, bu gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin suç duyurusuna karşılık geri adım atmadı. Yarkadaş, bir TV programının canlı yayınında "HDP'yi yok saydığınız takdirde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsınız, böyle bir iddianız olmadığı anlamına gelir. İkincisi, bu ülkenin eşit yurttaşlarına karşı ayrımcılık yaparsınız. Had bildirme işi çıktı, benimle ilgili tweet yazıyor İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı 'Haddini aştı' diyor. Ne haddine senin ben gazeteciyim her türlü düşüncemi ifade ederim. Sen İYİ Partili olarak CHP'li belediyeden ihale alıyorsan bunu eleştiririm" dedi.

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyla ilgili detayları açıkladı. Canlı yayında elinde belgelerle konuşan Yarkadaş, "Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale alıyor" dedi.

BEDRİ YAŞAR İDDİALARA YANIT VERDİ

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında "İYİ Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor." sözlerine üzerine İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar programa telefon ile bağlandı.

"İHALEYE HERKES GİREBİLİR"

"Bugün üzerinde durduğumuz Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayınlanan ihalelere şartlara uyan bütün firmalar girebilir" diyen Yaşar "EKAP’da ilan edilmiş ihaleye herkes girebilir, önündeki belgeye de bakarsa sadece bizim şirketimiz buraya bir konsorsiyumla girmiştir. İhale 2021 yılında yapıldı ama birim fiyatları 2020 fiyatıyla olduğu için o gün demirin fiyatı 4 liraydı 9 liraya çıktı. İhaleye az sayıda firmanın girmesinin sebebi bu, bu proje 10 milyar lira zarar eden bir projedir." ifadelerini kullandı.

"MANSUR YAVAŞ'I ÖMRÜMDE İKİ SEFER GÖRDÜM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile diyoloğu olmadığını belirten Yaşar "El altından kıyak geçilmiş hiçbir hali yok ben Mansur Yavaş’ı ömrümde iki sefer gördüm. Bunun dışında Mansur Bey’le başka bir diyaloğumuz yok. KİT komisyonları belediyeleri denetlemez, KİT komisyonunun denetlediği bir kurumun ihalesine mi giriyorum ki hem denetleyip hem ihalesine gireyim." sözlerine yer verdi.

"ETİK DEĞİL"
Yaşar'ın sözleri üzerine konuşan Yarkadaş "Milletvekili olarak sizin kamu kurumlarının ihalelerine girmeniz doğru değil, etik değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler