Ankara - Çankırı karayolunda çile bitiyor

Ankara - Çankırı karayolunda çile bitiyor

Yıllardır çile haline gelen Ankara - Çankırı karayolunda

sürdürülen çalışmalarla mutlu sona yaklaşıldı.

Yaklaşık 130 km'lik karayolunda sürdürülen genişletme ve güzergah değişim çalışmaları bu günlerde oldukça yoğun bir şekilde sürdürülmekte.

Yolun önemli bölümlerinden Tekebeli ve Baykuş Boğazındaki çalışmalarda önemli mesafeler katedildi. Özellikle Tekebeli yokuşunda gerçekleştirilen yeni güzergahta çalışmalar tamamlanmak üzere. Yine Baykuş boğazında gerçekleştirilen genişletme çalışmaları tüm güçlüklere karşın işin önemli bir kısmı tamamlandı.

GÜVENLİ VE RAHAT ULAŞIM 2011 ÖNCESİNDE
Bugüne kadar özellikle Ankara - Akyurt arasında yapılan yol çalışmalarında yüklenici firmalar nezdinde yaşanan sıkıntının meydana getirdiği kaos, önümüzdeki Ekim - Kasım aylarında sona erecek. Sözcü18.com haber merkezinin Karayolları yetkililerinden edindiği bilgilere göre, Ankara - Çankırı arasında yıllardır yaşanan sıkıntı, 2011 yılı girmeden sona erdirilecek.

Yapılan çalışmalarla yolun önemli bir kısmını gidiş - geliş olarak çift yönlü trafiğe açan Karayolları yetkilileri "Baykuş Boğazı bölgesinde yapılan çalışmalarda zorlu bir viraj daha geride bırakıldı. Bundan sonrası yapılacak çalışmalarda çok daha hızlı mesafe alınacak. Bu güzergahta yoğun olarak seyahat eden vatandaşlarımız güvenli bir karayolunda seyahat imkanına kısa sürede kavuşacaklar" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler