Ankara Üniversitesi’nde yolsuzluk operasyonu: 33 gözaltı

Ankara Üniversitesi’nde yolsuzluk operasyonu: 33 gözaltı

Ankara Üniversite'sinde yolsuzluk operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı.

YÖK Hukuk Müşavirliği Ankara Üniversitesinde mali boyutu 3,5 milyon lirayı bulan bir yolsuzluk belirledi. Müfettiş incelemesinin ardından düğmeye basan mali polis, operasyon yaparak 33 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili suçlanan ve aranan eski rektör yardımcısının ise ABD’de olduğu belirlendi.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Üniversitede, bilimsel araştırma projeleri tamamlanmadığı halde bölüm başkanlarının yerine atılan imzalar ile haksız kazanç elde edildiği belirlendi. 2010-2012 yılları arasında yapılan bilimsel araştırmaları inceleyen YÖK Hukuk Müşavirliği usulsüzlükler belirledi ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

REKTÖR YARDIMCISI BULUNAMADI

Polisin devreye girmesiyle birlikte, Ankara Üniversitesi eski Rektör yardımcısı N.H. ile 14′ü üniversite görevlisi toplam 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 33 kişi gözaltına alınırken eski rektör yardımcısının ABD’de olduğu belirlendi.

Bu kişilerin, üniversite bütçesinden bilimsel araştırma projelerine sağlanan fonları usulsüz biçimde kullandıkları öne sürülüyor. Zanlıların bilimsel araştırma projeleri tamamlanmadığı halde bölüm başkanlarının yerine imza atarak, tamamlanmış gibi gösterdikleri, bu yolla anlaşmalı firmalara üniversite bütçesinden 3,5 milyon lira ödenmesini sağladıkları ve bu paradan da pay aldıkları iddia ediliyor. Gözaltına alınanlar arasında firma yöneticileri de bulunuyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler