Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı!

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı!

Saat 09:30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu.

TBMM’nin açılacağı gün Ankara’da hareketli anlar…

Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı önündeki gri renkli bir minibüsün içinde patlama meydana geldi.

Patlama sonrası bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.”

ali-yerlikaya-resim-01.jpg

Aracın yanında bir adet roketatar bulundu.

Olayın ardından Meclis'e giriş çıkışlar güvenlik önlemiyle geçici olarak durduruldu.

Saldırı sonrası siyasi partiler ve liderlerden peş peşe mesajlar geldi:

ERİŞİM ENGELİ VE YAYIN YASAĞI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli, yayın yasağı kararı verildi.

Saldırı sonrası siyasi partiler ve liderlerden peş peşe mesajlar geldi:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: İçişleri Bakanlığımızın önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hafif şekilde yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azimle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdüreceğiz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcı Vekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye’nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

CHP: Ankara'da güvenlik güçlerimize karşı gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, can kaybı olmamasına şükrediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör her nereden her kimden gelirse gelsin tüm ülke olarak birlikte hareket edilmesi gereken bir insanlık suçudur. Geçmiş olsun Türkiye’m.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye'm.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan 2 teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bilinsin ki terörün kökü, milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaralanan kahraman polislerimize acil şifa temennilerimle birlikte, Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İçişleri Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerini kınıyorum. Gazı Meclisimizin açılacağı günde gerçekleştirilen bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan terörist saldırıyı lanetliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Kızılay’da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sayın Ali Yerlikaya başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun.

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Bugün sabah saatlerinde Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı bir saldırı gerçekleştirilmiş ve emniyet güçlerimizin müdahalesi sonucu iki terörist öldürülmüştür. Asla unutulmamalıdır ki, Ülkemizin huzur ve dirliğini hedef alan bu hain eylemler karşısında millet olarak bir ve beraber olmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ankara’da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler