Ankara’da otobüs faciası: 12 ölü

Ankara’da otobüs faciası: 12 ölü

Ankara Cebeci’de Dikimevi kavşağında freni boşalan otobüs, durağa daldı. İlk gelen bilgilere göre kazada 12 kişi yaşamını yitirdi.

Ankara Cebeci’de EGO Genel Müdürlüğü’ne ait belediye otobüsü Cemal Gürsel Caddesi’nde kontrolden çıkarak otobüs durağına daldı. Durakta bekleyen çok sayıda kişi otobüsün altında kaldı.

Kaza saat 13.00 sıralarında Cebeci Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki bir otobüs durağında yaşandı. Erol Ayas (46) yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, durakta bekleyen yolculara çarptı. Ortalığı savaş alanına çeviren otobüs, bekleyenlerin üzerinden geçip kaldırıma çıktı.

VALİ AÇIKLADI: 11 ÖLÜ, 8 YARALI!
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar meydana gelen kazada 11 kişinin öldüğünü 8 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölen ve yaralanların kimlik bilgilerine yönelik henüz bir bilgi verilmedi.

cebeci-ankara-kaza-otobus-resim-10-001.jpg

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: 12 ÖLÜ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kazada 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

‘CİNNET GEÇİRMİŞ GİBİYDİ’
Şoförün bir anda gaza basarak kaldırıma çıktığını anlatan görgü tanığı Hükümdar Yolcu, “Kaza nedeniyle yol kapalıydı. Geçemeyince bir anda kaldırıma çıkıp gaza bastı. Gözümüzün önünde son sürat kaldırımda insanları eze eze gitti. Cinnet geçirmiş gibiydi, bir anlam veremedik” dedi.

Diğer bir görgü tanığı Hakan Altıç ise “Otobüsün freninin boşalması söz konusu değil. Önce durdu, sonra gaza basarak kaldırıma çıktı, her şey birkaç dakika içinde olup bitti. Kaldırıma çıktıktan sonra şoför son sürat hız yapmaya başladı. Savaş alanı gibiydi, herkes kendisini sağa sola atıyordu. Ancak otobüs o kadar hızlıydı ki çoğu kişi kendisini kurtaramadı, insanları ezerek yola devam etti. Ancak durağa çarparak durabildi” dedi.

ÇOK YÖNLÜ İNCELEME
Bu arada Cinayet ve Asayiş polisi de incelemeye dahil oldu. Olay yeri inceleme, trafik, asayiş ve cinayet büro ekipleri kaza bölgesinde detaylı inceleme yaptı. Olayın sadece trafik kazası yönünde değil, çok sayıda kişinin ölümüne neden olma yönünde asayiş boyutuyla da ele alındığı kaydedildi. Yapılan incelemelerin ardından kazayla ilgili soruşturmanın Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yürütüleceği kaydedildi.

Kazada ölenlerden 5’inin kimliği belirlendi: Ethem Saçak, Mustafa Erol, Gümtem Ünal, İsmet Ataş, Asım Deryal.

‘ALLAH’IM NE YAPTIM’
Otobüs şoförü Erol Ayas kazadan sonra gözaltına alındı. Şoför Ayas’ın sürekli “Ne yaptım ben, Allah’ım ne oldu, ne yaptım ben” dediği öğrenildi. Ayas’ın ifadesinde ise “Kaza vardı, yoldan geçemediğim için durdum. El freni çekerek yolcuları indirdim, otobüs çalışır vaziyetteydi, arkadan gelen araçlar tepki gösterince otobüse tekrar binip kaldırıma çıkıp yol verecektim. Otobüs viteste olduğu için el freni çekince bir anda hızlandı, kontrolümden çıktı. Frene sonuna kadar bastım ama aracı bir türlü durdurmayı başaramadım” dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler