Ankarada Torba Yasa eylemi!

Ankara'da 'Torba Yasa' eylemi!

Torba Yasa Tasarını protesto etmek için Meclis’e yürümek isteyen gruba polis engel oldu.

TBMM'de görüşülmekte olan “Torba Yasa Tasarısı”nı protesto etmek üzere çeşitli illerden hareket eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, Ankara'da toplandı. Meclis'in etrafında insan zinciri oluşturmak için yürüyen binlerce eylemciye CHP'li 57 vekil siper oldu. Kızılay meydanında barikat kuran polis engelini aşmak isteyen bir grup sendikalıya polis göz yaşartıcı gaz sıktı.

Eylemcilerin Meclise gitmek için kullanacağı Meşrutiyet Caddesi güzergahında da barikat kuran polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi.CHP Gurup Başkan Vekilleri ve eylemi organize eden Sendika ve STK Başkanlarının polisle yaptığı pazarlıklar sonuç vermedi.

Emniyet güçleri ve protestocu grup arasında zaman zaman arbede yaşanıyor. Protestocu grup, polis panzerlerini aşmak ve Meclise yürümek için ısrarlı olduğunu ifade ederek, polis barikatını yarmaya çalışıyor.

Çevik kuvvet polisleri, eylemcileri uyararak, barikata yaklaşmak isteyenlere göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale ediyor

Yaklaşık 10 bin protestocu polis barikatını aşmak isteyince olaylar büyüdü. Taş ve sopalarla polise direnen göstericilerle polis arasında büyük bir arbede yaşanıyor.

Ziya Gökalp Caddesi’nde torba yasa tasarısını protesto etmek amacıyla toplanan gurup ile polis arasında çatışma çıktı.Meclise yürümekte kararlı olduğunu vurgulayan gurba çevik kuvvet ekipleri göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale edince çatışma çıktı.Grubun önünde yer alan protestocular, polisin biber gazlı müdahalesine taş, sopa ve şişe atarak karşılık verince ortalık bir anda savaş alanına döndü.Eylemciler, geri çekilmemekte kararlı olduklarını belirterek, polis barikatını aşmaya çalışıyor.

POLİS GÖSTERİCİLERE GAZ SIKTI, CHP'Lİ VEKİL DE ETKİLENDİ
Polis barikatını aşmak isteyen bir gruba polis göz yaşartıcı gaz sıktı. Polisin müdahalesine sendikalıların eylemine destek veren küçük bir grup yumurta ve taş atarak karşılık verdi. Polisin sıktığı gazdan etkilenen isimlerden biri de CHP'li vekil Çetin Soysal. Soysal geçen yıl destek verdiği TEKEL işçilerinin eyleminde de yine polisin sıktığı gazdan etkilenmişti.

Bu arada, polise taş ve yumurta atan grubun sendikalıların arasına sızan bir öğrenci grubu olduğu iddia edildi.

CHP'Lİ İNCE POLİSLERLE TARTIŞTI
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve sendika başkanları polisten barikatın kaldırılmasını talep etti.

Bu sırada CHP Grup Başkanvekili İnce'nin emniyet amirleriyle yaptığı tartışma dikkat çekti. İnce, polis yetkililerine “Sen kimsin benim yolumu kesiyorsun? Ben senin vekilinim bu yolu kullanacağım buradan geçeceğim” dedi.

Sendikalılar Akay Kavşağı'na kadar yürümek istiyor. Polis de grubun Kızılay'da basın açıklaması yapıp, dağılmasını istiyor.


CHP MİLLETVEKİLLERİ ALANDAN AYRILDI
Torba Yasa Tasarısı’nı protesto eden işçilerin eylemine destek veren CHP milletvekilleri alandan ayrılarak TBMM’ye döndü.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerince gerçekleştirilen Torba Yasa Tasarısı protestosuna yaklaşık 50 CHP milletvekili katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, emekçilere yardımcı olabilmek için destek verdiklerini söyledi. Meclis’e en yakın mesafe olan Akay Kavşağı’nda bir basın açıklaması yapma taleplerinin güvenlik güçlerince kabul edilmediğini belirten İnce, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan ve Sayın İçişleri Bakanı umarım bu manzarayı seyrediyorlardır. Türkiye’de insanları yürütmeyen iktidar, Mısır’da yürüyen insanlara ’demokratik tepkilerini gösteriyor’ diyebiliyor. Türkiye bir faşist devlet olmuştur, Türkiye parti devleti olmuştur." İnce, meclis çalışmalarına katılmak için eylem alanından ayrıldıklarını, işçilerin taleplerini Genel Kurul’da dile getireceklerini bildirdi. Konuşmanın ardından İnce ve beraberindeki CHP milletvekilleri eylem alanından ayrılarak TBMM’ye döndü.

Torba Yasa Tasarısı’nı protesto eden işçilerin Ziya Gökalp Caddesi’ndeki bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler