Ankaraspor, mutfakta Bank Asyaya döndü!

Ankaraspor, mutfakta Bank Asya'ya döndü!

Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda gündeme Ankaraspor'un küme düşürülmesi tartışmaları güne damgasını vurdu.

Yeni başkan Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'in gerçekleştirdiği 4'lü zirve sonrası Başkent temsilcisi yeniden üyeliğe kabul edildi. Böylece Ankaraspor, gelecek sezon Bank Asya Birinci Lig'de mücadele etme hakkını kazandı.

Öncelikli söz alan Ankaraspor'un avukatı Mehmet Ali Alan, delegelerden eski kararın kaldırılması yönünde oy kullanmalarını istedi. Melih Gökçek ise Özgener başkanlığındaki TFF yönetimini suçladı: "Bu federasyon dönemi, futbol için bir felakettir. Türk futbolu Mahmut Özgener'den kurtuldu. Ankaraspor aleyhindeki kararların tümü, hukuka aykırı olarak alınmıştır. Çünkü Ankaraspor konumunda birçok örnek vardır." Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu da Ankaragücü-Ankaraspor ortaklığının ileride Türk futbolunun önüne yine sorun olarak çıkacağını dile getirdi. Sık sık tartışmaların yaşandığı bu süreçte Egemenoğlu'nun, Ankaraspor'un CAS tarafından reddedildiği iddiasını Ahmet Gökçek kürsüye çıkarak yalanladı.

MELİH GÖKÇEK: EGEMENOĞLU İSTİFA ETSİN

Ankaraspor konusundaki oylamanın gizli yapılması için 43 delegenin imzaladığı önergeye, Ankaraspor yetkilileri itiraz etti ve önergenin salt çoğunlukla ve 121 delegenin imzasıyla verilmesi gerektiğini divana iletti. Divan Başkanı Levent Bıçakcı, oturuma 10 dakika ara verdi. Bu süre 25 dakikayı buldu. Mehmet Ali Aydınlar, Aziz Yıldırım, Melih Gökçek ve Ahmet Gökçek, salonun hemen yanındaki mutfakta mini bir toplantı gerçekleştirdi. Taraflar suratları asık şekilde dışarıya adım attı; ama görüşmeden uzlaşı çıktığı öğrenildi.

Söz isteyen Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Ankaraspor'un durumuna hem üzülüyor hem de konuşmalardan rahatsızlık duyuyoruz. Rica ettik, 'Bunu uzlaşmayla çözelim, beyaz sayfa açılsın' dedik. Ankaraspor lehine ellerimizi kaldıracağız. Sayın Melih Gökçek de bir söz verecek." Ardından kürsüye gelen Melih Gökçek, Aydınlar'ın listesinde de yer alan Yunus Egemenoğlu'nu istifaya davet etti: "Yeni başkan Mehmet Ali Aydınlar'ın Türk sporuna büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Ancak Egemenoğlu, sizleri bizim, sizin paranızı almamızla tehdit etti ve oy istedi, bunu kınıyorum. Yunus Bey yalan söylediği için istifa etsin ve aday olmasın istiyoruz. Ben de Aydınlar'a vereceğim sözü tutacağım." Konuşmalardan sonra Divan Başkanı Levent Bıçakcı kapalı oylama kararına 121 imza gelmediği için açık oylama yapılacağını duyurdu. 201 geçerli oy çıkmayınca Ankaraspor'un üyeliğinin devamı ve gelecek yıl Bank Asya 1. Lig'de oynaması kararlaştırıldı.

SPOR TOTO SÜPER LİG'DEN İKİ TAKIM DÜŞEBİLİR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaraspor'la ilgili gelişmenin düğmesine TFF Genel Kurulu'ndan bir gün önce bastı. Önceki akşam Sheraton Otel'e gelerek Mehmet Ali Aydınlar ile görüşen Gökçek, sabahın ilk ışıklarına kadar delegelerle kulis çalışmaları yaptı. Gökçek, Ankaraspor'un Süper Lig'den devam etmesini istedi; ancak Aydınlar, "Uzlaşma sağlanırsa Bank Asya'dan devam edersiniz." cevabı verdi. Bu kez Gökçek, "Maddi kaybımız çok. Federasyon bunu karşılasın." talebinde bulundu. Yeni Başkan, para ödemelerinin mümkün olmadığını ifade edince Gökçek, tazminat davalarından vazgeçmeyeceğini beyan etti. Genel Kurul'da krizi sonlandıran isim Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım oldu.

Bu sonuçla Bank Asya Birinci Lig'de gelecek sezon yer alacak takım sayısı 19'a çıktı. Bank Asya 1. Lig'de hafta sayısı da 34'ten 36'ya yükseldi. Ayrıca Futbol Federasyonu'nun, 18'i geçen takım sayısını bir sonraki sezon 18'e eşitlenmesi için bu sezon ligden 4 takım düşmesi ya da Spor Toto Süper Lig'den Bank Asya 1. Lig'e 3 yerine 2 ekip düşmesi yönünde karar alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler