Ankara’ya giden maden işçileri dönüş yolunda kaza geçirdi

Ankara’ya giden maden işçileri dönüş yolunda kaza geçirdi

Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara'ya girişleri engellenen maden işçilerinden acı bir haber geldi.

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etmişti.

Madencilerin otobüsü Ankara girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişine izin verilmedi. Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet ise önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı.

BULUNDUKLARI ARAÇ TAKLA ATTI

Görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayan madenciler Soma’ya geri dönme kararı almışlardı. Bu saat 04.30’da Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında bulundukları aracın takla atması sonrası Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de kazayı sosyal medya hesabından duyurdu: Maalesef çok acı bir haberle güne başladık. Hakları için yıllardır Soma'da ve günlerdir Ankara'da mücadele eden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter kardeşimizi dönüş yolunda trafik kazasında kaybetmemizin tarifsiz üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun.

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin

DÜN ELİTAŞ’A ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, dün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de aralarında bulunduğu milletvekillerinin ziyareti sırasında konuşmuştu.

Ali Faik İlter

Tahir Çetin, kendileriyle görüşen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın  heyetteki bir madenciye sözlerinin kendilerini üzdüğünü ifade ederek şu ifadelere yer vermişti:

“İşçi arkadaşımız ‘Biz size oy verdik' diyor, AKP'li Elitaş ‘Biz sizden oy mu istedik' diyor. Bu nasıl bir şey. TBMM'yi temsil eden bir vekil bir işçiye karşı nasıl böyle bir kelime kullanabilir. İki bakan çıktı ‘Biz madencinin yanındayım' dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruyorum. Nasıl madencinin yanındasınız. Madencinin yanında olmadığını gördük. Bize izin versinler TBMM'ye yürüyelim ve Elitaş'a ‘Size verdiğimiz oyu geri almaya geldik' diyelim. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın vermiş olduğu torba yasayı Elitaş hangi gerekçeyle elinde tutuyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler