Antakya'daki altyapı ihalesini Saray yolunu yapan AKP'li İsmail Keleş aldı

Antakya'daki altyapı ihalesini Saray yolunu yapan AKP'li İsmail Keleş aldı

Sarıosmanoğlu İnşaat şirketi aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. Şirket AKP döneminde kamudan aldığı ihalelerle hızla büyüdü. Şirket, 2017 yılından bugüne dek 20 kamu ihalesi aldı.

KAMU ihaleleriyle yandaş şirketler ihya edilmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, 25 Ekim’de Hatay Antakya’da yapılması planlanan deprem konutlarının bağlantı yolları ve rezerv alanları imar yolları ile altyapı işleri için ihaleye çıktı. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleyi, 1 milyar 760 milyon 104 bin 528 TL bedelle İntaş Taahhüt Yapı ve Sarıosmanoğlu İnşaat Madencilik Nakliyat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığı aldı.

ŞİRKET ‘TANIDIK’ ÇIKTI

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre; Sarıosmanoğlu inşaatın kurucuları arasında eski AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı İsmail Keleş yer alıyor. AKP İl Genel Meclisi üyesi olarak da görev yapan Keleş, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Trabzon’da AKP’li yöneticilerle birlikte sokakları gezerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy istemişti. Keleş’in kurucuları arasında olduğu Sarıosmanoğlu isimli şirket Marmaris Okluk Koyu'na inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının da yol ihalesini almıştı.

Sarıosmanoğlu İnşaat şirketi aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. Şirket AKP döneminde kamudan aldığı ihalelerle hızla büyüdü. Şirket, 2017 yılından bugüne dek 20 kamu ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 6 milyat 541 milyon 684 TL.

‘KAMULAŞTIRMA YAPILMADI’

Antakya’da 6 ve 7’nci bölgede yapılması planlanan söz konusu proje Dikmece köyününün bir bölümünü de kapsıyor. Konuya ilişkin konuşan Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Başkanı avukat Ecevit Alkan, "Bu ihalesi yapılan yerlerle ilgili kamulaştırma yapılmadı. Yetkililer burada arazisi bulunan yurttaşların mağdur edilmediğini ve paraların ödendiğini söylüyor. Bu iddilar gerçeği yansıtmıyor. Kamulaştırma yapılan yerlerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldık. Ancak bu ihalesi yapılan yerlerde kamulaştırma dahi yapılmadı. Şu an fiili olarak yurttaşların yerlerine el koyup yol yapıyorlar" dedi. Alkan, konuyla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler