Antalya’da hortum faciası! 1 ölü, 1 kayıp

Antalya’da hortum faciası! 1 ölü, 1 kayıp

Antalya'da dün akşam başlayan sağanak ile saatteki hızı 100,5 kilometreyi bulan fırtına kent merkezinde ve ilçelerde hayatı felç etti. Kumluca ve Finike ilçelerindeki hortum ise bölgedeki yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi.

Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, devam fırtına ve yağış, kent merkezi ile ilçelerde yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Konyaaltı ile Kepez ilçelerindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı’na ise dev dalgalar ulaştı. Fırtına nedeniyle dev dalgalar, dalgakıranları döverken, turistler de dikkatle izledi. Sahil kenarında bulunan işletmelerin şemsiye ve masaları fırtınada yola savruldu. İlçede Çakırlar Mahallesi ile Hurma Mahallesi’ni birbirine bağlayan köprü, su seviyesi artınca yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Konyaaltı’na bağlı Altınkum Mahallesi’ndeki kreşin ise fırtına nedeniyle çatısı uçtu.

RÜZGARIN HIZI 100,5 KİLOMETREYE ULAŞTI
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde rüzgarın saatteki hızı 100,5 kilometreye kadar ulaştı. Son 24 saatte Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi’nde metrekareye 240 kilogram, Döşemealtı ilçesi Dağbeli mevkisine ise 146 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağış ve fırtınanın saat 22.00’ye kadar süreceğini, vatandaşlara mecbur kalmadıkları sürece dışarı çıkmamaları uyarısı yaptı.

13 YAŞINDAKİ BERİVAN ÖLDÜ
Fırtınanın etkili olduğu Kumluca’ya bağlı Karşıyaka Mahallesinde Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması nedeniyle yaşamını yitirdi. Kumluca’ya bağlı Kum Mahallesi’nde saat 13.30 sıralarında denizde başlayan hortum, Narenciye Mahallesi’ne kadar, yaklaşık 5 kilometre karada ilerledikten sonra kayboldu. Bölgedeki bazı yerleşim yerleri, tarım ve sera alanlarının zarar gördüğü belirtildi. Hortum nedeniyle Kumluca Belediyesi Karatepe Spor Tesisleri’nin çatısı uçtu. Antalya- Kumluca yolu, uçan çatı parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgeye Kumluca Belediyesi, itfaiye, 112 ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri yönlendirildi.

ANNESİ KURTARILDI BUSE KAYBOLDU
Antalya'nın Kemer İlçesinde Saat 15.00 sıralarında oluşan hortum, Kuzdere Mahallesi'nde etkili oldu. İçerisinde 20 yaşında Buse Acar'ın ve Ayfer Acar'ın olduğu otomobil hortum nedeni ile Ağla Deresine uçtu. Vatandaşların müdahalesi ile anne araçtan çıkarıldı. 20 yaşında Buse Acar ise gözlerden kayboldu. Genç kızı aramak için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Antalya Alay Komutanı Tekin Akdemir de bölgeye gelerek incelemede bulundu. Ekiplerin çalışması sürüyor. Bölgeye dalgıçlar sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Olayla ilgili Antalya valiliğinden de açıklama geldi. Açıklamada Finike’de 13 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği belirtildi. Olayda 11 kişinin de yaralandığı bunlardan ikisinin durumunun da ciddi olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler