Antalya'da ormanlar alevlere teslim! Yangın ilçe sınırını aştı

Antalya'da ormanlar alevlere teslim! Yangın ilçe sınırını aştı

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgârın etkisiyle yayılarak Döşemealtı sınırına ulaştı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine üç mahalle tahliye edildi, 1 ev tamamen yandı.

ANTALYA'nın Aksu ilçesine bağlı Karaöz mahallesinde dün saat 18:00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları fark edenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Rüzgârın etkisiyle farklı noktalara yayılan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Yangın söndürme çalışmalarına 45 arazöz, 2 işmakinesi, 275 personel ve yangın işçisiyle karadan; 9 helikopter ve 3 uçakla havadan destek verildi.

ÇOK SAYIDA EV TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Karaöz mahallesi'nde çok sayıda ev tahliye edildi.
Antalya güzergahından Karaöz'e giriş yapılan noktada alevlerin yolu sarması nedeniyle karayolu ulaşıma kapatıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

1 EV TAMAMEN YANDI

Karaöz mahalle muhtarı Ahmet Karakış, "Yangının başlamasının hemen ardından mahalledeki çok sayıda evi tahliye ettik. şu ana kadar 1 ev tamamen yandı. Allah'a şükür can kaybımız yok. Bütün gücümüzle yangının söndürülmesi için uğraşıyoruz" dedi.

KÜLLER KENT MERKEZİNE YAĞDI

Antalya'nın Aksu ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmasına katılan ve dumandan etkilenen orman işçilerine sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipler, vatandaşların evlerini tahliye etmesi için anonsla çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.