Antalyaspor 3-2 Beşiktaş

Antalyaspor 3-2 Beşiktaş

Beşiktaş'ın deplasman kâbusu Antalya'da devam etti. İlk yarıyı tek golle önde kapatan Kartal, ikinci yarıda 12 dakika içerisinde arka arkaya yediği 3 golle mağlup oldu. Maçı 3-2 kazanan Antalyaspor ligde arka arkaya 2 iç saha maçından da 3 puanla ayrıldı.

SÜPER Lig’in 11. haftasında Beşiktaş Bitexen Antalyaspor’a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Siyah beyazlılar ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında 12 dakikada kalesinde 3 gol birden görüp geriye düştü.

Kalan sürede maçı çevirmek için fırsatlar bulan Kartal’da Muleka’nın 80’de farkı 1’e indiren golü puan için yeterli olmadı. Beşiktaş bu sezon 6. deplasmanında 4. mağlubiyetini aldı.

Ligdeki kan kaybı devam eden siyah beyazlıların deplasmanda kâbusu Antalya’da da devam etti. Nuri Şahin’li Antalyaspor 10 yıl sonra iç sahada Beşiktaş’ı devirmeyi başardı.

MAÇA DAMGA VURAN VAR KARARI

Mücadelenin 34. dakikasında Beşiktaş adına çok tartışılan bir penaltı pozisyonu yaşandı. Antalyaspor ceza sahası içinde üst direkten geri dönen topa vurmak isteyen Salih Uçan arkadan yapılan müdahale ile yerde kaldı. Siyah beyazlılar yoğun penaltı itirazlarında bulundu ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu oyunu devam ettirdi. Pozisyonda VAR da herhangi bir uyarıda bulunmadı.

CENK TOSUN İLE ÖNE GEÇTİ

Antalya’da ilk yarı biterken Beşiktaş, Cenk Tosun’un golü ile deplasmanda 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen atakta Salih Uçan’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Cenk Tosun, yakın mesafeden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarının başlamasından saniyeler sonra Antalyapor maça dengeyi getirdi. Hızlı gelişen atakta Sagiv Yehezkel’in pasıyla topla buluşan Dario Saric, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla meşin yuvarlağı Ersin Destanoğlu’nun sağından köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

Bu golden 4 dakika sonra Antalyaspor öne geçti. Zymer Bytyqi’nin pasıyla topla buluşan Sagiv Yehezkel, kalesini terk eden Ersin Destanoğlu’nu ekarte ederek ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutuyla meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

YEHEZKEL YİNE SAHNEDE

Antalya’da dakikalar 57’yi gösterirken Bitexen Antalyaspor, Sagiv Yehezkel’in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Bünyamin Balcı’nın pasıyla topla buluşan Sagiv Yehezkel, sol çaprazdan yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı Ersin Destanoğlu’nun solundan uzak köşede ağlarla buluşturdu.

Beşiktaş ikinci yarının ilk 12 dakikasında arka arkaya yediği 3 golle geriye düştü.

MULEKA’NIN GOLÜ YETMEDİ

80. dakikada oyuna sonradan giren Jackson Muleka sahneye çıktı. Farkı 1’e indiren Muleka Beşiktaş’ı puan için umutlandırdı.

Ancak kalan dakikalarda skor değişmeyince sahadan 3-2’lik skorla galip ayrılan Antalyaspor oldu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş bu sezon 6. deplasmanında 4. mağlubiyetini aldı ve 19 puanla 5. sırada kaldı. Antalyaspor ise puanını 15’e çıkararak 8. sıraya çıktı.

Beşiktaş gelecek hafta Dolmabahçe’de Başakşehir’i ağırlayacak, Antalyaspor ise MKE Ankaragücü deplasmanına gidecek.

Trendyol Süper Lig'de günün sonuçları:
Sivaspor 1-1 Adana Demirspor
Başakşehir FK 3-3 MKE Ankaragücü
Konyaspor 1-1 Fatih Karagümrük

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Bodrum FK 2-0 Manisa FK
Bandırmaspor 2-0 Altay
Giresunspor 1-0 Erzurumspor FK
Eyüpspor 4-1 Adanaspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler