Araştırmacı-Yazar Metin Yılmaz Sözcü18'de

Araştırmacı-Yazar Metin Yılmaz Sözcü18'de

Yazılarıyla Çankırı insanının yakından tanıdığı araştırmacı-yazar Metin Yılmaz, Sözcü18 yazı ailesine katıldı. Yılmaz'a 'aramıza hoşgeldin' derken, bundan böyle kaleme alacağı yazılarıyla Sözcü18'in bölgedeki etkinliğine katkı vereceği gün gibi aşikâr.

Sözcü18, Çankırı'da açık ara önde götürdüğü 'medya liderliğini' yine Çankırı insanının yazılarıyla yakından tanıdığı değerli bir isim olan Metin Yılmaz'ı, yazı ailesine katarak mevcut gücüne güç kattı.

Değerli ve de usta kalem Metin Yılmaz bundan böyle yazılarıyla-araştırmalarıyla ve de ses getirecek röportajlarıyla Sözcü18 sayfalarında okuyucusuyla buluşacak. 

Metin Yılmaz'ın ilk yazısı "Kırılan bardaklar olsun; kalpler, gönüller kırılmasın" bu sayfalardan takip edebilirsiniz.

METİN YILMAZ KİMDİR?

1959 Korgun doğumlu. Lise 2. sınıfa kadar Çankırı’da okudu. Gazi Eğitim Enstitüsü FKB bölümü mezunu, lisansını biyoloji dalında tamamladı.

Meslek hayatına Ankara’da öğretmen olarak başladı. 5 yıl Milli Eğitim'de öğretmen ve idareci olarak görev yaptıktan sonra, naklen geçtiği Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda 7 yıl idarecilik yaptı.

1994 Yılında Keçiören Belediyesi'nde Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü olarak görev aldı.

Halen belediyedeki görevine müfettiş olarak devam etmektedir.

4 Dönem Türk Yerel Hizmet Sendikasının Ankara Şube Başkanlığı yaptı.

Halen Bağımsız Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanlığı'nı yapmaktadır.

1973 Yılında Çankırı Merkez Ortaokulu son sınıf öğrencisi iken Orman Bakanlığının açtığı “ağaç” konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldu ve Doğruyol gazetesinin sahibi Mustafa Hoşafçıoğlu’nun teşvikiyle yazmaya başladı.

Yine ortaokul sıralarında karikatüre ilgi duyan Metin Yılmaz, Gırgır ve Çarşaf dergilerine çizdi. Çeşitli gazete ve dergilerde karikatürleri yayınlandı.

Bir grup arkadaşıyla Türk mizah tarihine geçen Hoca Nasreddin dergisini çıkardı. 12 Eylül önceki dönemde “Sağdaki tek mizah dergisi olan” Çaylak’da çizdi. Yayınlanmış 8 çocuk kitabı bulunan Yılmaz, Mustafa Yazgan’ın yayınladığı Türkiye’nin ilk İslami çocuk gazetesi olan Tomurcuk’ta Dobiş adlı bant karakteri çizdi.

Karikatürleri 16 uluslararası sergide yer alan ve iki ödül alan Metin Yılmaz, ilk kişisel sergisini 1983 yılında Ankara’da açtı. Amerika'nın ünlü MAD dergisinde de karikatürleri yayınlandı.

Metin Yılmaz Keçiören Çankırılılar Denek Başkanlığı yaptığı dönemde (1995 yılından itibaren) Keçiören Çankırı Haber Gazetesini 54 sayı yayımladı.

2012 Yılında kurduğu TAHTAKÖPRÜ Facebook gurubuyla Çankırı’ya dair eski bilgi, belge ve fotoğrafları paylaşıma açtı…

Yılmaz; Evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler