Arı kovanı nasıl yapılır?

Arı kovanı nasıl yapılır?

Arıcılık bilgi edindikçe bu iş ile meşgul olanlar için daha zevkli bir uğraşa dönüşmektedir. Modern arıcılık metotlarının geliştirilmesi paralelinde arıcılık çok daha fazla kazandıran bir meslek olarak anılmaktadır.

Arıcılık konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyenler çeşitli konu başlıklarını araştırmaktadır. Bu konu başlıklarından birisi de arı kovanı nasıl yapılır olarak göze çarpmaktadır. Arı kovanı yapımında kara kovanlar daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu kara kovanlar, kestane veya ıhlamur ağaçlarından yapılmaktadır. Eski zamanlarda arı kovanı yaparken örme sepet veya oyma kütük gibi malzemelerin kullanıldığı bilinmektedir. Arı kovanı yapımında belirli ölçüler dikkate alınmakta olup özel ölçülerde de üretim yapılabilmektedir.

NEDEN CAMDAN ARI KOVANLARI? 

Arı kovanlarının yapımında özellikle camdan arı kovanı yapılması daha fazla ilgi görmektedir. Bunun temel nedeni ise arıların gelişiminin camdan kovanda rahatlıkla izlenebilmesidir. Camdan kovanlar sayesinde arıların bal yapma süreçleri de yakından gözlemlenebilmektedir. Arılar normal çerçeve ile camdan yapılan kovanlara aktarıldıktan sonra arıların kovanın alt tarafına doğru doğal olarak bal yapması sağlanmaktadır.

ARICILIK DENİLİNCE

Günümüzde en fazla merak edilen ve uğraşılan işlerin başında arıcılık gelmektedir. Arıcılık hem mesleki olarak hem de hobi olarak oldukça popülerdir. Arıcılık arı kovanı yapımından arıcılık malzemelerinin seçimine kadar büyük bir titizlik ve deneyim istemektedir. Arıların gizemli dünyasına giriş yapanlar bu özel dünyadan çıkmayı düşünmez hale gelmektedir.

Arıcılık bilgi edindikçe bu iş ile meşgul olanlar için daha zevkli bir uğraşa dönüşmektedir. Modern arıcılık metotlarının geliştirilmesi paralelinde arıcılık çok daha fazla kazandıran bir meslek olarak anılmaktadır.

ARI KOVANI NEDİR?

Arı kovanları incelendiğinde bir mühendislik harikası olduğu hususunda pek çok insan hem fikirdir. Arı kovanları, arıların bal yapmasını sağlayan ve içerisine çerçevelerin yerleştirildiği bir mekanizmaya sahiptir. Arı kovanları, plastikten, değişik sanayi ürünlerinden ve belirtildiği üzere ağaçlardan elde edilen ürünlerdir.

Çok eski dönemlerde arılar ağaç kovuklarına girerek bal yapmışlar ve yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Dünya genelinde ölçü açısından langsrot ile dadant kovan türleri mevcut bulunmaktadır. Dış şekil açısından ise değişik tasarımlar yapılmaktadır.

Karniyol ana arı kovanlarının içerisinde altıgen oluşan petekler vardır. Bu petekler mühendislerin bile hayranlık duyacağı tarzda dizayn edilmektedir. Arılar kovanların içinde belirli bir sıcaklık sağlamaktadırlar. Bu sıcaklık yeterli bir düzeye geldiği zaman işlemlere başlarlar. Arı kovanları, arıların peteklerinin çevresindeki koruyucu bir set olarak kabul görmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler