Arınç konuştu Babacan soruşturması kapandı

Arınç konuştu Babacan soruşturması kapandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Babacan'a FETÖ soruşturması yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Eski Bakan Ali Babacan'a FETÖ soruşturması yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Yeni parti hazırlığını sürdüren Babacan’ın bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği" iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Bu kapsamda Babacan’ın bakanlığı döneminde İzmir Askeri Casusluk davası ile hedef alınan dönemin Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını ‘bilgilerine başvurmak üzere’ ifadeye çağırdığı öne sürülmüştü.

ARINÇ NE DEMİŞTİ
Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, dün katıldığı programda Ali Babacan hakkındaki soruşturmaya dair şunları söylemişti:

"Bu savcılar hukuku biliyorlarsa bence sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümete karşı yanlışın içindeler. Hukuken de yanlış, siyaseten de yanlış. Sayın Babacan 14 yıldır bakanlık yaptı. 2002'de benden önce. Ben Meclis Başkanıydım. Bir bakanın yargılanması konusunda Anayasa'da özel hükümler var bu bir. Bunu sayın savcının bilmesi lazım. İkincisi bu bakana herhangi bir suçlama varsa, sayın savcım şunu bilsin, Bakanlar Kurulu'nda ortak sorumluluk esastır. Bunu düşünsün, aklını başına alsın. Bakanlık yaptığına, görevinden dolayı suçlamalar olacaksa bütün Bakanlar Kurulu'nu ortaya koyacak uygulama yapması lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler