Arısız bal üretilirken sen neredeydin!

Arısız bal üretilirken sen neredeydin!

Halen Kırklareli Valiliği görevini sürdüren Çankırı eski Valisi Ali Haydar Öner "Valiliğim döneminde oranın bir kasabasında arısız bal üretiliyordu" (!) dedi.

Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, "Arı kolonileri ile birlikte şeker kamyonları da dolaşıyor. Helal kazanca haram katılıyor" dedi.

Öner, Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliğince, Kırklareli Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen, "Arıcılık Eğitim Semineri"nde yaptığı konuşmada, arıların tozlaşma yolu ile floranın yaygınlaşmasına, bereketin artmasına ve kendi yiyeceğinden insanlara ikramda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de bir dönem arısız bal, sütsüz kaşar, etsiz sucuk üretildiğini ifade eden Öner, şöyle devam etti:

"Bu kadar güzelliğe, çirkinlik ve sahtekarlık nasıl katılır? En şerefli varlık, bazen çok yanlış işler yapıyor. Kimi zaman kendisini yargının karşısında buluyor, ama tanrının huzurunda olduğunu zaman zaman unutuyor. Bazen arıcılarımızda bu yanlışlığın içine giriyor. Çankırı Valiliğimde oranın bir kasabasında arısız bal üretiliyordu. Yurt dışına gönderdiğimiz ballar bazen geri dönüyor. Buradan geri dönen ballar, kime zarar veriyor. Arıcılığımıza zarar veriyor. Arı kolonileri ile birlikte şeker kamyonları da dolaşıyor. Helal kazanca haram katılıyor. Çoluk çocuğumuzun sofrasındaki rızka haram katmaya ne hakkımız var. Balın çok olması değil kaliteli olması önemlidir. Çok üretilen balı kilosu 5 liradan satarsınız, fakat nitelikli balı 500 liradan satarsınız." (Kaynak: çeşitli ajanslar)

SÖZCÜ18 SORUYOR
Valiliği dönemiyle ilgili olarak "Çankırı'nın bir kasabasında arısız bal üretiliyordu" (!) diyebilen ve halen Kırklareli Valisi olarak görev yapan Ali Haydar Öner'e sorumuz var:

- Çankırı Valiliğiniz döneminde, "o kasabada" kaç tane sahte bal üreticisi hakkında işlem yaptınız? Şayet herhangi bir işlem yapmadıysanız, bulunduğunuz görevi kötüye kullanmış olmuyor musunuz?

- Çankırı'nın 11 ilçesi var. "... bir kasabası" derken, mevcut on kasabayı da zan altında bırakıyorsunuz. Sahte bal üretimi yapılan kasabayı açıklamalısınız.

AÇIKLAMA İLE  İLGİLİ SÖZCÜ18 YORUMU...
17 Haziran 2004 ila 7 Ocak 2009 tarihleri arasında toplam 54 ay gibi bir süre Çankırı'da Valilik görevi yapan Ali Haydar Öner, bir anlamda doğru bir cümle de söylemiş!

Şöyle ki; Çankırı'da 4 yıl 6 ay gibi bir zaman görev yapan Vali Öner, bulunduğu ili Yıldıztepe gibi içi boş bir kayak merkezine kavuşturmakla tıpkı "arısız bal yapanlar" örneğinde olduğu gibi önemli bir icraati sergilemekle ne kadar gurur duysa azdır.

Bunun yanısıra yine görev yaptığı dönem içerisinde öylesine bir icraate imza atmıştır ki;  İl Genel Meclisi üyesine "ihale veren vali" olarak tarihe geçmiştir!

Vali Ali Haydar Öner'in Çankırı icraatleri ile, "Çankırı'nın bir kasabasında arısız bal üretiliyor" (!) cümlesi arasında öylesine bir ilinti mevcuttur ki, bu ilintiyi gözler önüne seren Kırklareli Valisi Öner'e yaptığı açıklama için Sözcü18 olarak "şükran" duymaktayız!

Saygılar bizden sayın Kırklareli Valisi Öner Bey...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler