Arjantin Meksika karşısında sürprize geçit vermedi: 2-0

Arjantin Meksika karşısında sürprize geçit vermedi: 2-0

Ve Katar'da nihayet Arjantin rüzgarı esti... Açılış maçında Suudi Arabistan'a mağlup olarak büyük şok yaşayan Tangocular, Meksika karşısında 2-0 kazandı ve tur umutlarını son maça taşıdı.

2022 Dünya Kupası C Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında Suudi Arabistan’a beklenmedik bir şekilde 2-1’lik skorla kaybeden Lionel Messili Arjantin bir sürprize daha müsaade etmedi.

Meksika karşısında hayati bir maça çıkan Arjantin, Messi ve Fernandez’in golleriyle 2-0 kazanarak rahat bir nefes aldı.

SİHİRBAZ 64’TE SAHNEYE ÇIKTI

Turnuvada ilk maç sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Tangocular yine etkisiz bir oyun ortaya koyarken sihirbazı Messi’nin ceza sahası dışından attığı şık golle perdeyi açtı.

Kariyerinin son Dünya Kupası fırsatı için son kez sahnede olan Messi 64. dakikada Meksika duvarını yıktı ve takımını ipten aldı.

Angel Di Maria’nın pasıyla topla buluşan Lionel Messi’nin, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak Guillermo Ochoa’nın solundan köşede ağlarla buluşturdu.

Golün ardından Lusail Iconic Stadını dolduran binlerce Arjantinli inanılmaz bir sevinç yaşadı.

87’de bu kez ceza sahası içinde müthiş hareketlerle şut şansı bulan genç yıldız Enzo Fernandez harika bir şutla 2. golü attı ve Arjantin’i rahatlattı.

Bu sonucun ardından Arjantin turnuvada ilk 3 puanını aldı ve son 16 turu için Polonya ile oynayacağı maça kilitlendi. Grubun diğer maçında Suudi Arabistan ise Meksika ile karşılaşacak. Tangocuların galibiyeti sonrası C Grubu’nda hesaplar tekrar yapılmaya başlandı.

Dünya Kupası 2022'de günün sonuçları:

GRUP C / Polonya 2-0 Suudi Arabistan
GRUP D / Tunus 0-1 Avustralya
GRUP D / Fransa 2-1 Danimarka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler