Artmitage, Kınıklıoğlu ile görüştü

Artmitage, Kınıklıoğlu ile görüştü

Suat Kınıklıoğlu, Büyükelçi Richard Armitage ile buluştu.

Amerikan-Türk Konseyi Başkanı Büyükelçi Richard Armitage, Meclisi ziyaret ederek AK Parti Çankırı Milletvekili ve Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu ile öğle yemeğinde biraraya geldi.

Armitage ve beraberindeki heyet, dün başlayan Türkiye ziyaretleri kapsamında dün TBMM'ye geldi. Armitage ile öğle yemeğinde görüşen Kınıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye ile ABD ilişkilerinin hassas bir dönemden geçtiğini söyledi.

Kınıklıoğlu, geçen hafta Washington temasları sırasında, özellikle Türkiye'nin, İran'a ek yaptırımlar uygulanması için BM Güvenlik Konseyinde yapılan oylamadaki tavrıyla ilgili açıklamalar yaptıklarını, ayrıca İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırı konusunda tepkilerini dile getirdiklerini bildirdi.

KINIKLIOĞLU: ULUSLARARASI KOMİSYON KURULSUN
Suat Kınıklıoğlu
, Amerika'da bazı çevrelerde, İran kararı ve İsrail ile ilgili konuların birbirleriyle bağlantılı olduğu yönünde bir yanlış anlama bulunduğunu, kendilerinin de bu iki konunun ayrı olduğunu izah ettiklerini belirtti.

İsrail'den özür beklediklerini ifade eden Kınıklıoğlu, "Adil, tarafsız, hızlı sonuçlara ulaşabilecek bir uluslararası komisyon kurulmasını istiyoruz" dedi.

Kınıklıoğlu, "ABD'de, Türkiye'nin İran kararı konusunda bir tepki olduğunu ancak bu konuda endişelerini ifade edenlerin, aynı zamanda diplomatik çabaların sürmesi gerektiğini söylediklerini" bildirdi.

Türkiye'nin bölgede çatışma istemediğini ve diplomatik sürecin devam etmesi gerektiğini kaydeden Kınıklıoğlu, "Türkiye'nin ulusal çıkarları nedeniyle, enerji ve ticaret hatlarının da açık olması gerektiğini sürekli vurguluyoruz" diye konuştu.

Richard Armitage da ziyaretleri kapsamında Türk yetkililerle istihbarat paylaşımı, İran, Afganistan ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler