Artvin’de yangın: 6 ev kül oldu, 1 can kaybı, 1 kayıp

Artvin’de yangın: 6 ev kül oldu, 1 can kaybı, 1 kayıp

Artvin'in Şavşat ilçesinde, 6 ev ile 3 samanlığın hasar gördüğü yangında 1 kişi hayatını kaybederken, bir kişi de kayıp olarak aranıyor.

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Taşköprü köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle gece saat 02.15 sıralarında Mustafa Kaya'ya ait ahşap evde meydana gelen yangında ili ev iki samanlık iki ahır ve büyükbaş hayvanlar da telef oldu. Kısa sürede büyüyen yangın Hüseyin Kaya'ya ait boş eve sıçradı. Olay yerine çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilerek yangın kontrol altına alındı.

İhbarla bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre, 6 ev ile 3 samanlık hasar gördü, 2 büyükbaş hayvan da öldü.

İki evin yanarak kül olduğu yangın sırasında evin içinde bulunan 80 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cansız bedenine ulaşılırken, eşi Esma Kaya için arama çalışmaları devam ediyor

Olay yerine giden Kaymakam Yusuf Akın, “Çok üzücü bir durum. Yangında maalesef iki kişi yanarak hayatını kaybetti. Yangında hayatını kaybeden Mustafa Kaya’nın cansız bedenine ulaşılırken eşi Esma Kaya’yı bulabilmek için ekiplerimiz çalışıyor. Şavşatımıza çok geçmiş olsun. Yangında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

Vali Yılmaz Doruk, Kaymakam Yusuf Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Kılınç, İlçe Jandarma bölük komutanı Ercan Subaşı, kurum amirleri olay yerine giderek inceleme başlattılar

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yangınla ilgili Artvin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “AFAD koordinesindeki ilgili birimlerin ivedilikle müdahale ettiği yangında yapılan ilk tespitlere göre 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 konut ve 3 samanlık hasar görmüştür. Kontrol altına alınan yangında kendisinden bilgi alınamayan 1 vatandaşımızı arama faaliyetleri titizlikle devam etmek olup olayla ilgili gerekli tahkikatlara başlanmıştır. Yangında vefat eden vatandaşımıza Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler