Aselsan'dan yandaşa 9 bin kol saati kıyağı

Aselsan'dan yandaşa 9 bin kol saati kıyağı

Aselsan yaklaşık 9 bin personeline yeni yıl hediyesi olarak kol saati dağıttı. Saatlerin, babası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan AKP gençlik kolları yöneticisinin şirketinden alındığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki en önemli teknoloji şirketlerinin başında gelen ASELSAN, yaklaşık 9 bin personeline yıl başında saat hediye etti. Ancak hediye saatlerin AKP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi ve AKP MKYK asil üyesi Cemal Oğuz Kılıç'a ait Ay Saat A.Ş'den satın alındığı ortaya çıktı.

SÖZCÜ'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Üstelik şirket patronu Kılıç'ın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç'ın oğlu olması, siyaset-ticaret ilişkilerinin teknoloji şirketi ASELSAN'a kadar sıçradığı eleştirilerine yol açtı. Baba Hamdi Kılıç aynı zamanda Basın İlan Kurumu'nda Hükümet Grubunu temsilen Genel Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Cemal Oğuz Kılıç

İHALE EKAP'TA GÖRÜNMÜYOR

ASELSAN'ın milyonlarca liraya mal olduğu düşünülen hediye saatler için ihale açtığına ilişkin kayıt Elektronik Kamu Alımları Platformun'da görünmüyor. ASELSAN yönetimine bu konuyla ilgili yönettiğimiz sorulara resmi yanıt gelmedi. ASELSAN yetkilileri saat alımının ihale ile yapıldığını gayriresmi olarak ifade ettiler. Yaklaşık 9 bin adet alındığı belirtilen kol saatlerinin Ay Saat A.Ş'den temin edilmesinin ekonomik, teknik ya da başkaca bir somut gerekçesinin olup olmadığı da bilinmiyor.

Ay Saat A.Ş'nin yüzde 100 pay sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olan AKP Gençlik Kolları MKYK Üyesi Cemal Oğuz Kılıç, 1995 Ankara doğumlu. Kılıç, üniversite eğitimini sürdürürken 2018 yılında Ay Saat şirketini kurdu. Şirket saat dışında kuyumculuk, matbaacılık, inşaat, enerji, deri ve ahşap mobilya alanlarında faaliyet gösteriyor.

AKP'NİN ÜNİVERSİTE BAŞKANI

Kılıç, siyasi hayatına 2014 yılında AKP Ankara İl Gençlik Kolları üniversiteler biriminde üniversite başkanı olarak başladı. 2018 yılında AKP Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Geçen yıl Mart ayında da AKP Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.

SAATİN FİYATI ÖNEMSİZ, PAHA BİÇİLMEZ HAZİNEDİR

Kamuda bir çok kuruma da duvar saati ve benzeri işler yaptığı öğrenilen Ay Saat, kurumlara özel saat tasarımları yapıp satıyor. Şirketin internet sitesinde, saatlerin fiyatının değil hediye değerinin önemine işaret edilerek farklı bir pazarlama yöntemi izleniyor.

Sitedeki ilanda, “Kültürümüzde evlilik, mezuniyet, veda, emeklilik, takdir ve teşekkür gibi duyguları, hiç şüphesiz en iyi ifade eden hediyelerin başında saat gelir. Bu hediyeler, yeni bir dönemin başladığını, uzun soluklu arkadaşlıkları, asla bitmeyeceği ümit edilen aşkları, zamanın ötesine geçen dostlukları simgeler.

İşte bu duygularla hediye edilen saatler, fiyatından ve markasından bağımsız olarak, paha biçilmez birer hazineye dönüşür. Günümüzde de kurumsal hediye seçenekleri arasında, kol saati, en çok tercih edilen ürün olarak öne çıkıyor. Hediyenin, anı değerinin yanında, zaman gibi en kıymetli hazineyi hatırlatıyor olması, kurum imajını da güçlendiriyor” deniliyor.

ASELSAN: İHALEDE FİRMA İSMİNE BAKMAYIZ

Saat alımına ilişkin gayri resmi bilgi veren ASELSAN kaynakları, ASELSAN'da küçüğünden büyüğüne tüm alımlarda şeffaf ihale süreçlerinin işletildiğini, en az 3 firmadan teklif gelmeden ihale yapılmadığını söylediler.

Kamu alımlarında ürünün niteliği, kalitesi ve yerli malı oluşu gibi özelliklere bakıldığına işaret eden kaynaklar, “İhalelerde firmanın özelliklerine, bağlantılarına kesinlikle bakmayız. ASELSAN'da tarafsızlık, şeffaflık dışında bir işlem yapılamaz. Geçmiş yıllardaki hediye alımlarında bu görülebilir” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler