Askeri helikopter düştü: 5 subay şehit!

Askeri helikopter düştü: 5 subay şehit!

Ankara'da acı gece.. Eğitim uçuşu yapan helikopter düştü, 5 şehit.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde akşam eğitim uçuşu sırasında irtibat kesilen askeri helikopterin düştüğü 5 subayın şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait bir helikopterin düşmesi sonucu biri üsteğmen, dördü teğmen 5 kara pilot subayının şehit olduğunu bildirdi. Şehit askerlerin kimlikleri ise açıklanmadı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki basın açıklamasında şöyle denildi:

''Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur.

Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.''

Son gelen haberlere göre, eğitim uçuşu yaptığı sırada Ankara'nın Tuluntaş köyü civarında düşen askeri UH-1 tipi helikopterde şehit olan beş subayın cenazeleri ambulanslarla Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ya getirildi.

Cenazelerin ambulanslara konuluşu sırasında, basın mensuplarının görüntü almaması için etrafa çok sayıda asker yerleştirildi. Ambulansların çevresine projektörler konuldu ve bu projektörler basın mensuplarına doğru yakıldı. Helikopterin enkazını kaldırma işlemlerinin havanın aydınlanmasıyla başlayacağı tahmin ediliyor.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Ankara'daki askeri helikopter kazasında şehit olan 5 subayın isimleri belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden kara pilot üsteğmenlerin Şükrü Pürlü, Taner Erdoğan, Fikri Dilsiz, Erhan Gül ve Kemal Taşçı olduğu bildirildi.

Üsteğmen Gül'ün cenazesinin bugün Kocatepe Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Şehitliğinde toprağa verileceği belirtildi. Üsteğmen Taşçı'nın cenazesi yarın Ataköy 5. Kısım Camisinde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliğinde, Üsteğmen Pürlü'nün cenazesi öğle namazını müteakip Sivas'ta, Üsteğmen Erdoğan'ın cenazesinin öğle namazını ardından Tokat Erbaa'da ve Üsteğmen Dilsiz'in cenazesi ise Muğdat Camisinde kılınacak öğle namazına müteakip Mersin Şehitliğinde toprağa verilecek. (Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler