ASKF Başkanı: Biz bir aileyiz

ASKF Başkanı: Biz bir aileyiz

Hafta sonu meydana gelen olaylara değinen Çardak, yaşanan son olaylarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çardak, gündeme dair konuları değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Özellikle hafta sonu meydana gelen olaylara değinen Çardak, “Olaylar ve olaylar sonrası çıkan haberler bizleri üzdü. Şunun iyi bilinmesi gerekir. Kulüplerimiz ve yöneticilerimiz maçlarda olay çıkartmak için sahaya gelmiyorlar. Spor dostluk ve kardeşliktir ve biz bir aileyiz. Hafta sonu istenmeyen olaylar olmuştur, ama ben olayların daha büyümemesini sağlayan Yapraklı ve Çerkeşli seyircilere sağduyuları nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.

MÜSABAKALARA MÜDAHİL OLMA YETKİMİZ YOK
Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün basında yer alan ASFK ile ilgili ifadelerine de açıklık getiren Çardak, ASKF’nın yetki ve görevlerinin belli olduğunu belirtti. Çardak, “Bizlerin müsabakalara müdahil olma gibi bir yetkisi yoktur, fakat sahaya girme yetkimiz var. Niye sahaya girme yetkimiz var? Takımları ve yöneticileri en iyi tanıyan biziz ve biz saha diyalogunun sağlanması için girebiliriz. Cumartesi günü çıkan olaylarda ASKF’nin görev yapmama gibi basiretsizliği yoktur. Sahaya yedek kulübelerinin açık olan bölümlerinden giren seyircilerin dışarı çıkarılması için emniyet güçlerini yönlendirirken yere düştüm.” dedi.

Çardak, “20 Şubat 2011 tarihli Karatekin Gazetesinde Mehmet Yıldırım beyanatında olayların az olduğunu söylediğimi ifade etmiştir. Ben böyle bir kelime sarf etmedim. Keşke olay hiç olmasaydı ama bu kadar olaya da şükür. Seyirciler olaya karışsaydı daha vahim olabilirdi ifadesini kullandım. Ben Çerkeşliyim, ama Çankırı’ya geleli 51 sene oldu. Çerkeş’i değil tüm amatör spor kulüplerini organize edip onların değişik yaş gruplarına katılmaları için ASKF olarak yol gösteriyoruz” dedi

Çardak açıklamasının devamında, “Amatör futbol maçlarının sahalarının hazırlanması, Şabanözü, Orta, Yapraklı belediyelerince yapılmaktadır. Ilgaz, Kurşunlu, Çerkeş ve Çankırı statlarının hazırlanması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce yapılmaktadır” dedi.

Çardak, ayrıca, “Karatekin gazetesinde 23 Şubat 2011 Çarşamba günü yayınlanan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Gürhan Yıldız’ın ‘ASKF’nın neden çağrılmadığı’ sorusuna ‘Toplantıya çağırma şeyimiz yok’ demektedir. ‘Şeyimiz’ kelimesini anlamış değilim” şeklinde konuştu.

“Biz bir aileyiz” diyen Çardak, “Sayın Gürhan Yıldız bu ailenin büyüğüdür” diyerek toplantıyı bitirdi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler