ASKİ'de Çankırılı başörtülü sporcu, İnstagram'ın Story bölümünden çıkarıldı

ASKİ'de Çankırılı başörtülü sporcu, İnstagram'ın Story bölümünden çıkarıldı

2000 Sidney Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan, ayrıca 4 dünya, 2 de Avrupa şampiyonluğu bulunan eski milli sporcu ve ASKİ Spor Tekvando Takım Antrenörü Hamide Bıçkın Çetiner'e sosyal medyadan şok.

Dünya ve Avrupa şampiyonu olan, Sidney Olimpiyatları'nın bronz madalyalı sporcusu Çankırılı Hamide Bıçkın Çetiner ve yardımcısı Fatma Bakır'ın başına gelenler, daha önce sırf başı örtülü diye üniversitelere alınmayan, devlet dairelerine girmelerine izin verilmeyen insanların 'Hikayelerini' gündeme getirdi. Olayın ayrıntılarını anlatan Hamide Bıçkın Çetiner'in başına gelenler ibretlikti. İşte o 'Hikaye'...

DEVAM EDECEĞİZ
"Mansur Bey geldikten bir süre sonra kulüp başkanı istifa etti, yönetim değişti. Mansur Bey yanlısı bir ekip geldi. Biz de 'Kendi ekiplerini getirecekler, bunda bir sorun yok' diye düşündük. İlk gün başkan sıfatıyla kulübe gelen, daha sonra da 'Genel Koordinatör' olarak kulüp yönetimini fiilen yapan Emre Özmen, 'Siz bizim göreve gelişimizden sonra burayı dağıtacağımızı düşünüyordunuz değil mi? Biz ayrım yapmayız. Yanlış düşünmeyin. Çok büyük başarılar elde etmişsiniz. Hiçbir sorun yok, birlikte devam edeceğiz. Ayrıca ben Cumhurbaşkanımızı da çok severim' dedi. 'Biz zaten işimizi yapıyoruz, kimseyle bir derdimiz yok' dedim. Liyakat ve gücüme güveniyordum. Daha sonra İngiltere'ye Dünya Şampiyonası'na gittik. Rukiye Yıldırım dünya üçüncüsü oldu. Tabii başarılı sporcuları başkanlara takdim etmek bir gelenek olmuştur. Ben de çocuğu Mansur Bey'e çıkartalım diye uğraşıyorum.

GÖRÜŞEMEZSİNİZ
'Tamam hallederiz' diyorlar ama benimle kulüp yöneticileri görüşmeyi kesti, görüşmüyorlar. Bu arada ortalıkta, 'Şu AKP'li kadını kovun' diye benim hakkımda kulisler yapıldığını duyuyorum ama Emre Bey'in sözlerine itibar ettiğim için, önemsemiyorum, işime bakıyorum. Sonra Paralimpik takımının katılacağı şampiyona hakkında Emre Bey'le görüşmek istedim. Bilgi vermem gereken konular vardı. Görüşemedim. Sürekli, 'Müsait değil, kimseyi alamam' diyerek sekreteryadan geri çeviriyorlardı. 'Çok acil bir konu var' desem de taleplerim kabul edilmedi. En son ben de takımla birlikte Sivas'taki Türkiye Şampiyonası'na gittim. Sonra Instagram'ın hikaye bölümünden bir paylaşım yapmışlar ve benim görevime son vermişler. Sporcular müsabakadan çıktı, yanıma geldiler, gözleri dolmuş, 'Hocam Instagram'ın hikaye bölümünden bir paylaşım yapılmış, görmeniz lazım' dediler.

SİYASİ FİGÜRMÜŞ!
Görevime son verilmiş. Saygısızca ve bilinçli yapılmış bir şey. Madem böyle bir şey yapacaksın, beni şampiyonaya gönderme. Al karşına, 'Devam etmeyeceğiz' de. Ben zaten 'Eyvallah' derim. 'Bu nasıl bir yönetimdir, yüzüme konuşmayıp, arkamdan bunu yapıyorsun' diye mesaj attım, cevap vermedi. Döndükten sonra da kimse benimle görüşmedi. Başörtülü olduğumuz için, 'Çok siyasi bir figür olarak görünüyor' demişler."

SEÇMELERDEN ÖNCE KOVDULAR
Hamide Bıkçın Çetiner, yeni yönetimin takımda da çok üst düzey sporcular dışındaki kişileri gönderdiğini, bunu da Avrupa Şampiyonası seçmeleri öncesinde yaptığını bildirdi. Çetiner, "Gönderdikleri sporcular arasında yıldızlar Avrupa şampiyonu Esmanur Ersoy ve 4-5 tane daha başarılı sporcu var. Hatice Çiçek'i de gönderdiler. O da başı örtülü bir sporcumuz. Haber gönderdim, 'Bari seçmelerden sonra göndersinler, çocuklar seçmelere girsin' diye. Ne oldu bilmiyorum. Çocukların kimyası bozuldu." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler