At yalanı, seveyim inananı!

AK Parti Grup Başkanvekili Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Habertürk ekranlarında ortaya attığı deli saçması enflasyon hesabıyla ilgili sosyal medyada dalga dalga yayılan eleştirilere karşı yaptığı savunma karşısında 'pes' dedirtiyor...

AKP Grup Başkanvekili Çankırı milletvekili, nam-ı diğer 'simitçi vekil' Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun, dün Habertürk ekranlarında, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında hayat pahalılığı konusunda kıyaslama yaparken "Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında 6-7 kat artmış bir enflasyon var" diye konuşması tartışma konusu olmuştu.

Dün gün boyu gerek yazılı-görsel basında gerekse sosyal medyada Akbaşoğlu ile ilgili eleştiri-yorumlar hız kesmedi. Gün boyu sessizliğini sürdüren milletvekili Akbaşoğlu önce TBMM'de bir basın açıklaması yaptı hemen akabinde Haber Global ekranlarında boy gösterdi! Akbaşoğlu'ndan 'özür' bekleyen yurttaşlar, ekran karşısında adeta şok yaşadılar. AK Parti'nin Grup Başkanvekili çok değil henüz 24 saati doldurmayan bir önceki açıklamasını unutmuşcasına, vatandaşla alay edercesine bir tutum sergileyerek şu cümleleri kurmaktan imtina etmedi:

"Doğrusu geçen haftadan belirlenmiş bir basın açıklamam vardı. Nihayetinde bugün bir basın toplantımız belirlenmişti orada da değindim. Malumunuz bu noktada dünyada global bir kriz söz konusu. Pandemi nedeniyle, enflasyonun artması, fiyatların artması, enerji fiyatlarının pik yapması söz konusu. 25-26 dolarlarda olan bir varil petrolün yaklaşık 100 dolara gelmesi. Yani 4 kat artması münasebetiyle bu örnekleri verirken, Avrupa'da dünyada da enflasyonun son 40-50 yılın zirvesine çıktığı bilgisini paylaşırken, bu manada lafzımız ile kastımız arasında bir fark oluştu. O da yüzdelik oran dilimiyle ifade edilen hususun, misli, kat olarak ifade edilme hususunun birbirine karışma meselesi." 

Akbaşoğlu bu cümlelerini tamamladıktan sonra ikinci soruya şu yanıtı verdi:  

"Şunu ifade ediyorum. Yani kimi ürünlerde 4-5 kat, kimi ürünlerde 6-7 kat artış var. Enflasyon oranı ise yüzde 6-7 oranında Avrupa'da Amerika'da. Oran hesabı ile kat hesabının biribiriyle birbiri ardına söylenmesi vesilesiyle bir lafzen söz ile bizim niyet ve kastımız arasında iki farklı konunun ifadesi bağlamında birbirine geçişkenlik nedeniyle bir yanlış ifade sözkonusu. Bu konuyu ifade ediyorum ve düzeltiyorum dedim aşağıdaki basın açıklamamda da. Bunu da vesilenizle de kamuoyunda ifade etmiş oluyorum." 

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler