Atakaş Hatayspor: 1 - İH Konyaspor: 3

Atakaş Hatayspor: 1 - İH Konyaspor: 3

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Atakaş Hatayspor ile İttifak Holding Konyaspor, Yeni Hatay Stadı'nda karşılaştı. İki takımın da 10 kişi kaldığı maçı 3-1 kazanan İttifak Holding Konyaspor, 3 puana ulaştı.

Süper Lig'de Trabzonspor'un ardından ikinci sırada bulunan KonyasporHatayspor deplasmanından da 3 puanla dönmeyi başardı.

Atakaş Hatayspor maça Munir, Popov, Fatih Kurucuk, Burak Öksüz, Adekugbe, Ribeiro, Sackey, Muhammed Mert, Sadık Baş, El Kaabi, Diouf 11'i ile başladı.

İttifak Holding Konyaspor ise karşılaşmaya Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme, Hadziahmetovic, Mpoku, Bytyqi, Rahmanovic, Serdar Gürler, Cikalleshi 11'iyle çıktı.

3. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Kale önünde Ahmet Çalık'ın geri pasında topu kapan El Kaabi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

29. dakikada konuk ekip beraberliği sağladı.. Sağ kanattan Serdar Gürler'in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Mpoku, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

İlk yarı 1-1 bitti.

54. dakikada İH Konyaspor, deplasmanda 2-1 öne geçmeyi başardı. Sağdan gelen ortada topu önünde bulan Paul-Jose Mpoku, düzgün bir vuruşla sol köşeyi buldu: 1-2.

Atakaş Hatayspor'da 31. dakikada Sam Adekugbe ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Konyaspor'da ise Ahmet Çalık, 81. dakikada direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. 19. haftada Beşiktaş ile evinde karşılaşacak olan Konyaspor'da Serdar Gürler ve Ahmet Çalık cezalı duruma düştü. 

90+3'te rakibini az adamla yakalayan İH Konyaspor, kendisini rahatlatan golü buldu. Konrad Michalak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yanındaki Ahmed Hassan'ı gördü ve Hassan da rahat bir şekilde dokunarak golünü attı. 1-3.

90 dakika, Konyaspor'un 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Sezon başından bu yana sadece 2 yenilgi alan İH Konyaspor, bu galibiyetle beraber puanını 36 yaptı ve 45 puanlı lider Trabzonspor'u takibini sürdürdü. Atakaş Hatayspor ise 29 puanla 5. sırada kaldı. 

Süper Lig'de günün sonuçları:
DG Sivasspor: 1 - Çaykur Rizespor: 1
Gaziantep FK: 2 - Alanyaspor: 1 
Fatih Karagümrük: 1 - Fenerbahçe: 1 

TFF 1. Lig'de günün oynanan tek karşılaşmasında;

Tuzlaspor: 1 - BB Erzurumspor: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler