Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 96'ncı yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 96'ncı yıldönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 96'ncı yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Gerçekleştirilen törene Vali Abdullah Ayaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Çankırı Belediye Başkan Vekili Özlem Demirci, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz, Vali Yardımcıları Hamdi Bolat ve Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, siyasi parti il temsilcileri, STK temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Anıta çelenk sunulmasının ardından Atatürk'ün, Çankırılılar'a hitabı okundu.

Daha sonra Vali Abdullah Ayaz'a Atatürk’ün ilimize gelişini temsilen Türk bayrağı öğrenciler tarafından teslim edildi. Törende Çankırı Belediye Başkan Vekili Özlem Demirci, günün önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Vali Ayaz ve beraberindekiler Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı'da konakladığı odayı ziyaret ettiler. Valimiz Ayaz ziyaret esnasında odada bulunan deftere duygularını yazarak imzaladı.

Vali Abdullah Ayaz, deftere şu mesajı yazdı: “Aziz Atatürk, Çankırı’ya teşriflerinizin 96. Yıl dönümünde hatıranızı yâd ediyoruz. 

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için her alanda yeni yapılanmaların yaşandığı Cumhuriyetin ilk yıllarında çıktığınız yurt gezilerinde ilimizi şereflendirmeniz, Çankırı tarihinin en önemli günlerinden birinin yaşanmasını sağlamıştır.

Bu özel günün yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, zâtınızı minnet, sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz.”

Program, Atatürk’ün Çankırı’ya gelişiyle ilgili belgeler ve fotoğrafların sergilendiği serginin gezilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler