Av. Dilaver Erdoğan'ın milletvekili aday adaylığı geçerli mi?

Av. Dilaver Erdoğan'ın milletvekili aday adaylığı geçerli mi?

İYİ Parti Çankırı milletvekili aday adayı olan Av. Dilaver Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyeliğinden istifa etmediği ortaya çıktı.

24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği başvurusu yapacak kamu görevlilerinin istifası için son tarih 26 Nisan olarak belirlenmişti. Bu tarihte istifa edenler milletvekili aday adayı olabileceklerdi. Ancak Çankırı'da tuhaf bir durumla karşı karşıya kalındığı ortaya çıktı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye Barolar Birliği Displin Kurulu üyesi Av. Dilaver Erdoğan'ın bulunduğu görevden istifa etmeden, İYİ Parti Çankırı milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunduğu açıklandı.

Türkiye Barolar Birliği'nin web sayfasına girenler "Disiplin Kurulu" üyeleri arasında Dilaver Erdoğan'ın adını görebilirler. Bununla birlikte Sözcü18 Haber Merkezi, Türkiye Barolar Birliği'ni arayarak Av. Dilaver Erdoğan'ın 'Disiplin Kurulu Üyeliği'nin devam edip etmediğini sordu. Birlik'ten alınan yanıt, Erdoğan'ın Disiplin Kurulu Üyeliği'nin halen devam ettiği yönündeydi.

Konuyla ilgili olarak Av. Dilaver Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

VE BEKLENEN AÇIKLAMA ÇANKIRI BAROSU'NDAN GELDİ
Av. Dilaver Erdoğan ile ilgili yaptığımız habere Çankırı Barosu'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 'Adaylık için görevden çekilmesi gerekenler' başlıklı 18. maddesinde; '...  kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar' ibaresi yer almaktadır. Burada 'Disiplin Kurulu' üyeleri 'istifa' kapsamı içerisine dahil edilmemiştir. Bu nedenle sayın Erdoğan'ın bulunduğu görevden istifa etmesini gerektirecek bir sebep bulunmamaktadır" denildi.

av-dilaver-erdogan-barolar-birligi-disiplin-kurulu-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler