Avrupa'nın ilacı Eczacıbaşı

Avrupa'nın ilacı Eczacıbaşı

CEV Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank'ı 3-1 ile geçen Eczacıbaşı finale yükseldi.

Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi  Dörtlü Final'in iki Türk ekibini karşı karşıya getiren ilk gün maçında Eczacıbaşı  VitrA, VakıfBank'ı 3-1 yenerek finale yükseldi. 

Bu kulvarda 35 yıl sonra yeniden final oynama hakkı elde eden  Eczacıbaşı VitrA, yarın şampiyonluk için İtalya'nın Unendo Yamamay ekibi ile karşılaşacak. 

Müsabakaya iyi başlayan taraf olan Eczacıbaşı VitrA, file önünde iyi  savunma yapamayan VakıfBank karşısında ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Maçın  kontrolünü elinde tutan ve rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen turuncu-beyazlılar, ikinci teknik molaya ise 18-10 galip durumda girdi.  VakıfBank'ın oyunda dengeyi bulmasına karşın, Eczacıbaşı VitrA seti 25-22  kazanarak 1-0 öne geçti. 

İkinci sette oyuna ağırlığını koyan taraf VakıfBank oldu. İlk sette yapılan hataların aksine file önünde daha iyi bir savunma yapan sarı-siyahlılar, ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı ise 16-12 önde geçti. Son bölümde  performansını daha da artıran VakıfBank, seti 25-16 kazanarak skoru eşitledi:  1-1. 

Eczacıbaşı VitrA, üçüncü sete iyi başlayan taraf olurken, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Oyunda farkı 5 sayıya (12-7) kadar yükselten turuncu-beyazlılar, ardından VakıfBank'ın üst üste gelen sayılarını önleyemeyince skor eşitlendi (13-13). Ancak ikinci teknik molaya 16-14 yine VakıfBank'ın üstünlüğünde girildi. Sarı-siyahlılar, Son bölümde 22-18 gerideyken üst üste  aldığı 4 sayıyla skoru eşitlese de, Eczacıbaşı VitrA bu seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti. 
 
VakıfBank, file önünde beklentilerin altında bir performans ortaya koyarken, dördüncü sette hızını kesmeyen Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-3, ikinci teknik molayı ise 16-11 üstün geçti. Bu seti de 25-22 galip tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, maçı 3-1 kazanarak finale yükseldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler