Avrupa'nın ortasında sinagoga kanlı saldırı

Avrupa'nın ortasında sinagoga kanlı saldırı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Avusturya İçişleri Bakanlığı, olayda önce 1'i polis 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı daha sonra bu rakam 2 ölü 15 yaralı olarak aktarıldı.

Sinagog yakınlarında çok sayıda silah sesi duyulurken, saldırganın olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, polis tarafından öldürülen saldırganın "IŞİD sempatizanı" olduğunu ifade etti.

Avusturya medyası, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyursa da Viyana polisi bunu yalanladı. Saldırganların Viyana'nın merkezindeki farklı yerlerde rastgele saldırı düzenlemesi üzerine saldırının yalnızca sinagoga yönelik olmadığı değerlendirmesi yapıldı.

Olay yerel saatle 19.00 civarında meydana geldi. Avusturya polisi, saldırının hala soruşturma altında olduğunu açıkladı. Polis şehir sakinlerini halka açık yerlerde kalmamaya çağırdı. Yahudi güvenlik görevlileri, terörist olduklarından korktukları için yerel toplumu kipahlarını çıkarmaya çağırdı.

Viyana polisinden yapılan açıklamada “Çok sayıda uzun namlulu silah taşıyan saldırgan var. Altı yerde saldırı/çatışma oldu. Bir saldırgan öldürüldü” denildi.

Açıklamada, Yahudi cemaatinin üyelerine topluluk güvenlik görevlileri tarafından bunun Yahudi karşıtı bir saldırı olduğuna dair hiçbir onay olmadığı, ancak "üç suikastçının hala dolaştığı" bildirildi. Ancak, cemaat üyelerinden olayın koşullarının Yahudi karşıtı olduğu ortaya çıkması ihtimaline karşı hazırlıklı olmaları ve sinagoglarda kapıları kilitlemeleri ve içeride kalmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler