Avustralya, 48 saat içinde Covid-19 hücrelerini öldüren anti-parazitik ilaç buldu

Avustralya, 48 saat içinde Covid-19 hücrelerini öldüren anti-parazitik ilaç buldu

Dünya genelinde mevcut olan bir anti-parazitik ilacın, 48 saat içinde laboratuvarda Covid-19'u öldürdüğü bulundu.

Monash Üniversitesi liderliğindeki bir çalışma, Ivermectin ilacının tek bir dozunun hücre kültüründe koronavirüsün büyümesini durdurabildiğini gösterdi.

Monash Biyotıp Keşif Enstitüsü'nden Dr. Kylie, "Tek bir dozun bile tüm viral RNA'yı (virüsün tüm genetik materyallerini etkili bir şekilde teizlediğini) 48 saatte kaldırabildiğini ve 24 saatte bile gerçekten önemli bir azalma olduğunu bulduk" dedi.

Ivermectin'in virüs üzerinde nasıl çalıştığı bilinmese de, ilaç muhteelen virüsün konakçı hücrelerini temizleme yeteneğini nemlendirmesini durdurur.

Bir sonraki adım, bilim insanlarının in vitro kullanılan seviyenin insanlar için güvenli olduğundan emin olmak için doğru insan dozajını belirlemesidir.

Dr. Wagstaff, "Küresel bir pandemi yaşadığımız ve onaylanmış bir tedavi olmadığımız zamanlarda, dünyada zaten mevcut olan bir bileşiğimiz varsa, insanlara daha erken yardımcı olabilir" dedi.

"Gerçekçi olarak, bir aşı yaygın kullanılabilir hale gelmeden önce bir süre olacak."

Ivermectin, koronavirüs ile savaşmak için kullanılmadan önce, klinik öncesi testlere ve klinik çalışmalara ulaşmak için fon gereklidir.

Ivermectin, HIV, dang ve influenza gibi virüslere karşı in vitro olarak etkili olduğu gösterilen FDA onaylı anti-parazitik bir ilaçtır.

Çalışma Monash Biiyotıp Keşif Enstitüsü ve Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü'nün ortak çalışmasıdır.

Haberin ingilizcesi için:
https://www.tvnz.co.nz/one-news/world/australian-study-finds-common-anti-parasitic-drug-kills-covid-19-cells-within-48-hours

uyari-corona-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler