Aydın Akbaş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi' değerlendirdi

Aydın Akbaş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi' değerlendirdi

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Yarının Türkiye’si için 6 Lider Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini imzaladı. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "Yarının Türkiye’si için 6 Lider Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini imzaladı. Milletimize hayırlı olsun" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi liderlerinin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' metnini imzalamasının tarihi bir adım olduğunun altını çizen İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde yer alan maddeler halkımızın talepleri ve beklentileri doğrultusunda hazırlanmıştır. Sistem ile toplumsal ayrılıklar ve farklılıklar ortadan kaldırılacak. Partili Cumhurbaşkanı ve 'tek adam' rejimi ortadan kalkacak ve denetlenebilir Parlamenter sistem gelecek. Mülakat kaldırılacak, liyakatin hakim kılınacak. seçim barajı yüzde 3’e inecek, yüzde 1 oy alan partide bütçeden yardım alacak, Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıl olacak, yalnızca bir dönem için seçilebilecek.

Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği kesilecek, görev süresi bitince aktif siyasete dönemeyecek. Yani Cumhurbaşkanı siyasi olmayacak, hesap verebilecek, sorgulanabilecek. Türkiye'yi din, dil, cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlar için eşit hale getirilecektir. Merkez Bankası bağımsız olacak. YÖK kaldırılacak. AA ve TRT bağımsız ve tarafsız kuruluşlara dönüştürülecek. Siyasi Etik kanunu hazırlanacak. Türkiye İYİ olacak.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler